Türkiye Yıldızlar Tekvando Şampiyonası Bursa’da yapılacak. 15 Temmuz 21 Temmuz tarihleri arasında organize edilecek şampiyona TOFAŞ Spor Salonunda gerçekleşecek. Uludağ Zirve Tesislerinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Tekvando Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Oğuzhan Maviçiçek bu önemli ve anlamlı şampiyonaya tüm Bursa halkını davet etti. 
Türkiye Tekvando Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bilim ve Milli Takım Antrenörü ve Devlet Sporcusu İlhan Zaralı’nın da katıldığı Yıldızlar Türkiye Şampiyonası organizasyonu tanıtım toplantısında konuşan Tekvando Federasyonu Bursa İl Temsilcisi Oğuzhan Maviçiçek, hedeflerinin Bursalı Olimpiyat Şampiyonu Tekvandocu Hatice Kübra İlgün gibi yeni şampiyonlar yetiştirmek olduğunu belirtti. 
Alt yapı eksiklikleri nedeniyle daha önce böylesi büyük organizasyonları alamayan Bursa’nın Oğuzhan Maviçiçek’in il temsilciliğiyle Tekvando Sporunda önemli atılımlar yaptığını vurgulayan Federasyon Yönetim Kurulu Üyesi Kemal Bilim’de, Tekvando Sporunun Türkiye’de 600 bin lisanslı sporcu ile futbolun ardından ilgi odağı olan tek spor olduğunu ifade etti.
Yıldızlar Türkiye Şampiyonasına 5 bin sporcunun katılacağını, Bursa’nın bu sporcuların aileleriyle birlikte 8 bin kişiyi ağırlayacağını anlatan Bilim, eksiksiz olarak şampiyonaya hazır olduklarını sözlerine ekledi. 
Milli Takım Antrenörü ve Devlet Sporcusu İlhan Zaralı’da, şampiyona da 5 bin sporcu içinde 250 Bursalı sporcunun da yarışacağını yeni cevherler, yeni şampiyonlar için bu organizasyonu heyecanla beklediklerini bildirdi. Öte yandan, bu şampiyonadan başarılı çıkılması halinde, başka büyük organizasyonlarında ulusal ve uluslar arası olarak Bursa’ya verileceği vurgulandı. 15 Temmuz’da başlayacak şampiyonanın, seremoni töreni ise 17 Temmuz’da saat 14.00’de yapılacak.
EHA - Yılmaz Efe