Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünün bahçesinde bayan çiftçilere yönelik zeytin salamurası ve turşu yapımı hakkında bilgilendirme toplantısı yapıldı.

Gıda Yüksek Mühendisleri Özcan Demirtaş ve Esra Demirtaş tarafından bayan çiftçilere yeşil zeytin salamurası, sele tipi zeytin ve salatalık turşu yapımı uygulamalı olarak anlatıldı.

Yapılan Programa Düziçi Kaymakamı Turgay İlhan, Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Düziçi Emniyet Müdürü Tuncer Yıldırım, Düziçi Belediye Başkan Vekili Ünal Çevik, Ziraat Odası Başkanı Ünal Köksal, Muhtarlar Derneği Başkanı İsa Hedef Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünde yapılan salamura zeytin eğitimine katıldı.

Düziçi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Fevzi Soner Çerçi, Zeytin hasadının yapıldığı bu dönemde salamura zeytinin doğru bir şekilde yapılmasının önemli olduğunu dile getirdi.

İlçe Kaymakamı Turgay İlhan Zeytin Yetiştiriciliğinin İlçe  için önemini vurgulayarak  salamura zeytin ve sele zeytinin doğru bir şekilde yapılmasının hem aile ekonomisi hem de ülke ekonomisi açısından önemli olduğunu belirterek programdan memnuniyetini dile getirdi.   

EHA - Resul Özdil