Osmaniye’nin güneydoğusunda, Nurdağı eteğinde bulunan Zorkun yaylasında yazın 50 bini aşan vatandaşa hizmet eden camiler arasında yer alan Merkez Camiinin Lojman ve kadınların kullandığı mescit bölümü zarar gördü.

Zorkun Yaylası Camilerini Koruma Ve Yaşatma Derneği Başkanı Cengiz Gülçür Camiide oluşan zararların tespitini yaparak açıklamalarda bulundu.

Ağır geçen kış şartlarında camiinde etkilendiği ifade eden Başkan Gülçür “Bu sene hava şartlarının ağır geçtiği için maalesef camimiz Lojman ve bayanların teravih namazı kıldığı, erkek cemaatimizinde yağmurlu havalarda ve camiye sığmadığı zaman kullandığı kısımda çatısı yıkıldı.  

Yayla sezonumuz başladığı zaman Zorkun Yaylası halkından cemaatinden yardım talep edeceğiz.  Bu süreçte müftümüzle de istişare yapacağız bu konuda Müftümüzün de yardım ve desteklerini talep edeceğiz.  Camiinin onarımda yardımcı olursa memnun olacağız. Yapandan da yapmayan da Allah razı olsun diyeceğiz burası camii herkesin evi bugüne cemaat tüm camilerimize yardım ettiği gibi, inşallah bu işim altında da cemaatimizin sayesinde, müftlüğümüzün destekleriyle kalkacağız inşallah. Havaların düzelmesinin ardından ustalarımız çalışmaya başlayacak. Öncelikle müftü bey ve ekibi  istişare yapacağım. Bunun ardından onlarla beraber gelip bakacağız incelemede bulunuruz. Ardından fiyat araştırmasının ardından kim uygun yaparsa tamirat ve onarım işini ona yaptıracağız” dedi.

BAŞKAN KARA’YA ÇAĞRI

Öte yandan bazı vatandaşlar ise Zorkun yaylasının yayla turizmi açısından önemine ifade ederek resmi kayıtlara 50 bin kişinin yazın yaşadığı, günü birlik ziyaretle özellikle hafta sonu 100 bin kişinin yaşadığı yaylanın camii için Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’nın duyarlı davranarak tadilatı gerçekleştirmesi konusunda çağrıda bulundu.  

EHA - Resul Özdil