-Gazi Tarım’da hasat zamanı
-Organik sebzeler Kent Lokantası’nda yemeğe
dönüştü
Osmangazi Belediyesi iştiraki Gazi Tarım A.Ş. 130 çeşit yerel ve
yerelleşmiş tohumdan 10 dönümlük bir alanda tarım ilacı kullanmadan
sebze ve baklagil yetiştirdi. İlk hasadı gerçekleştirilen organik patlıcan
ve biberlerden Kent Lokantası’nda yemek yapılarak vatandaşların
beğenisine sunuldu.
Osmangazi Belediyesi’nin tarımsal kalkınmanın desteklenmesi ve
kentin üretim potansiyelinin arttırılması hedefiyle kurduğu Gazi Tarım
A.Ş. Mayıs ayında yapılan protokol çerçevesinde Hamidiye Mesleki
ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 dönümlük bir alana Hamitler’deki
seralarında yetiştirdiği domates, biber, mısır, fasulye, kavun, karpuz
ve kabak fidelerinin ekimini yaptı. Burada yetiştirilen sebze ve
baklagillerden alınacak 130 çeşit yerel ve yerelleşmiş tohumlar
2026’nın Mart ayında vatandaşlarla buluşturulacak. Yeteri kadar
tohumu alınarak artan organik sebze ve baklagillerden ise Osmangazi
Belediyesi’nin Kent Lokantaları’nda yemek yapılıyor. Mayıs ayında
dikilen fidelerden ilk olarak organik patlıcan ve biberler hasat edildi.
Toplanan sebzelerden Kent Lokantası’nda patlıcan musakka yemeği
hazırlanarak vatandaşlara servis edildi. Gazi Tarım A.Ş’nin organik
olarak yetiştirdiği ürünlerle hazırlanan yemeğin tadına bakan
vatandaşlar lezzetine hayran kaldı.
TARIM İLACI KULLANMADAN DA ÜRETİM YAPILABİLİR
Herhangi bir tarım ilacı kullanmadan 10 dönümlük bir alana dikim
yaptıklarını ifade eden Gazi Tarım A.Ş. Genel Müdürü Arca Atay,
“Gazi Tarım A.Ş. olarak Mart ayında Hamitlerdeki seralarımızda
ekmiş olduğumuz 130 çeşit yerel ve yerelleşmiş tohumdan çıkan
fideleri Mayıs ayında yaptığımız protokol çerçevesinde Hamidiye
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10 dönümlük bir alana
dikimini yaptık. Ektiğimiz sebzelerden ilk hasadı patlıcan ve
biberlerden gerçekleştirdik. Bizim burada bu sebzeleri dikme
amacımız burada tohum elde etmek, buradan yetişen sebzelerden elde
ettiğimiz tohumları önümüzdeki Mart ayında halkımızla buluşturmayı
planlıyoruz. Ücretsiz bir tohum takas şenliği gerçekleştireceğiz.
Burada ki ürünlerden tohum elde ediyoruz. 10 dönümlük bir alanda
üretim yapıyoruz. Burada ürettiğimiz fazla ürünlerin ekolojik tarım
koşullarında üretilmiş gıdalar olarak Kent Lokantası’nda
kullanılmasının çok uygun olacağını düşündük. OKİ (Osmangazi
Kültür İşleri) ile yapmış olduğumuz anlaşma gereği bugün burada
hasat ettiğimiz ürünleri Kent Lokantası’nın yemek hanesine teslim
ettik. Bu ürünler yemekhanede sağlıklı yemeklere dönüştürülecek.
Ekimini yaptığımız 10 dönümlük alanda 25 çeşit domates, 40 çeşit
biber, 10 çeşit mısır, 15 çeşit fasulye, kavun, karpuz ve kabaklarımız
var burada yiyecek olarak tahıllar hariç her türlü sebze ve baklagili
bulabilmek mümkün, burada çeşitli ülkelerden gelen yerli tohumlarla
yetiştirilen sebze ve baklagiller de var, burada ürettiğimiz her şey
ekolojik tarım koşullarında her hangi bir tarım ilacı kullanmadan
üretilmiştir. Biz burada tarım ilacı kullanmadan da üretim yapılabilir
bunu göstermeye çalışıyoruz” dedi.
BUGÜN YEMEKLER BİR BAŞKA GÜZEL
Kent Lokantası’nda organik olarak yetiştirilen sebzelerle hazırlanan
yemeklerin tadına bakan vatandaşlar ise “Bugün yediğimiz yemekler
bir başka lezzetli, bugün hazırlanan patlıcan musakka yemeğinin
patlıcan ve biberler organik olarak yetiştirilmiş, bu sayede bizde
sağlıklı gıda tüketiyoruz. Yemeğin organik gıdalarla hazırlanması
tadına da etki etmiş lezzetli olan yemekler bugün bir başka lezzetli,
bizlere bu hizmetleri sunan Osmangazi Belediye Başkanı Erkan
Aydın’a teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.