23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği İlçe stadında yapıldı.
İlçedeki tüm ilk ve ortaokullardan 1115 öğrencinin katıldığı şenlikte ilkokul öğrencileri yağ satarım bal satarım, mendil kapmaca, tombik oyunları oynarken ortaokul öğrencileri arasında da halat çekme, parkur ve penaltı yarışlarında eğlenceli vakitler geçirdiler. 
Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada ‘Düzenlenen şenlikle çocukların yarışmanın ötesinde eğlenme, güzel vakit geçirme, bir arada olma ve çocuk bayramı coşkusunu yaşamayı ön planda tutulduğu vurgulanarak ‘Etkinliklerde bugünün küçükleri yarının büyükleri çocuklarımızın cıvıl cıvıl hallerini ve mutlu gülücüklerini oyun alanında yayarak ilçemizde şenlik haftasına coşkulu bir başlangıç yaptık. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinliklerinde evlatlarımızın gülen yüzlerine şahit olmaktan ve öğrencilerimizin düzenlenen etkinliklerde hem eğlenmesi hem de kültürümüzü tanıması bizleri daha da memnun etti. Tüm çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı şimdiden Kutlu Olsun” denildi. 
Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, bayram coşkusunun doruğa çıkacağı 23 Nisan Salı günü tören ve kutlamalara tüm Gemlik halkı davet edildi. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa