Ağrı Belediyesi'ne bağlı Su ve Kanal İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen insan amaçlı su tüketimi çalışmalarından dolayı ilimizde lokal bölgelerde oluşan su sorunları(sarı su) tüm şebekede olmadığı tespit edilmiş.
Ağrı Belediyesi tarafından yapılan çalışmada sadece beli noktalarda sarı su sorunu meydana geldiği; bu kapsam dahilinde şebekede bazı bölgelerde teknik çalışma yapılarak, su akışında vanaların değişimi ve eski su kulelerinin devre dışı bırakılmasından kaynaklandığı, şebeke borularında biriken tortuların tamir sonrası deşarj hattı olmadığından tahliye edilmemiştir. 
Bunu üzerine hattaki bu suların bir kısımı lokal alanlarda bulunan evlerinin çeşmelerinde deşarj olmuştur. Bu olay dun saat: 02:00 sularında yapılan çalışma nihayete ermiş şebekeye temiz su verilmiştir. 
Vatandaşlardan ricamız bu suyu akıtıp temiz su gelen kadar çeşmelerini açık tutmaları tasfiye edilmekte olup, Devamında akan suyun insanı tüketim amaçlı su standartlarına uygun olarak, sağlık açısından herhangi bir sorun teşkil ermesiği belirtildi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa