Ağrı Valisi Mustafa Koç ve eşi Neslihan Gül Koç, vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve eğitim seviyesini yükseltmek için çeşitli projeler yürütüyor. Aşevi, Okulum Beni Bekler ve Yenidoğan Çantası gibi projelerle hem ihtiyaç sahiplerine hem de öğrencilere destek olan Vali Koç ve eşi, halkın takdirini kazanıyor.
Ağrı’nın sosyal ve ekonomik sorunlarına çözüm bulmak için çalışan Vali Koç, esnaf, vatandaş ve gençlerle sık sık bir araya gelerek istek ve taleplerini dinliyor. Vali Koç, ayrıca il genelindeki kamu kurum ve kuruluşlarını da ziyaret ederek, yürütülen hizmetler hakkında bilgi alıyor ve denetimlerde bulunuyor. Vali Koç’un eşi Neslihan Gül Koç ise öğretmen kimliğiyle eğitime katkı sağlamak için çaba gösteriyor.
Okula devam etmeyen veya devamsızlık yapan öğrencileri tekrar eğitim hayatına kazandırmak için başlatılan "Okulum Beni Bekler" projesinin il komisyonu başkanlığını yürüten Neslihan Gül Koç, il genelindeki öğretmenlerle birlikte öğrenci ailelerini evlerinde ziyaret ederek, özellikle kız çocuklarının okula devam etmesi için ikna çalışmaları yürütüyor. Proje kapsamında 15 Ekim 2023 ve 19 Ocak 2024 tarihleri arasında 439 kız ve 656 erkek olmak üzere toplam 1095 öğrenci okullarına yeniden kavuştu.
Vali Koç ve eşi, aynı zamanda ihtiyaç sahibi ailelere de el uzatıyor. Ağrı Valiliği ve Türk Kızılayı işbirliğiyle, il genelinde 500 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek hizmeti verebilmek amacıyla, Aşevi’nin ortak işletilmesine yönelik, "Aşevi Protokolü" imzalandı. Valilikte düzenlenen imzalama töreninde Vali Koç ve Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı’nın katılımıyla hayata geçirilen projeyle, 500 ihtiyaç sahibi aileye sıcak yemek hizmeti verilmeye başlandı.
Vali Koç’un eşi Neslihan Gül Koç, bu defa da Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı ile birlikte Eğitim ve Araştırma Hastanesinde yeni doğum yapan anneleri ziyaret etti. Ağrı Valiliği ve Kızılay işbirliğiyle yeni anne olanlara yönelik gerçekleştirilen proje kapsamında annelere, yenidoğan çantası hediye eden Neslihan Gül Koç, tek tek sohbet ederek, anneler ve bebeklerine sağlık, huzur ve sevgi dolu ömürler diledi.
Ağrı Valisi Koç ve eşi, yaptıkları çalışmalarla halkın gönlünü fethederken, ilin gelişmesi ve kalkınması için de önemli adımlar atıyor. Vali Koç ve eşi, Ağrı’nın sorunlarını çözmek ve potansiyelini ortaya çıkarmak için gece gündüz demeden çalışmaya devam ediyor.
EHA - Yılmaz Efe