İspanyol çizer Francisco İbanez´in kahramanları Clever ve Smart (Dörtgöz ve Dazlak) geri döndüler. Ocak 1958´de yayınlanmaya başlayan ve Türkiye´de beğeni toplayan iki ajan Clever ve Smart´ın hikayeleri yeni baskılarıyla tekrar okuyucularıyla buluşuyor.
Clever ve Smart ajan olarak gizli teşkilat TİA için çalışıyorlar. TİA, hem CİA teşkilatıyla isim benzerliği taşıyor, hem de ispanyolca teyze ve moruk manasına geliyor. Hikayelerde Fred Clever kılık değiştirme yeteneğiyle önplana çıkıyor. Jeff Smart ise sürekli kazalar geçiriyor ve daima sinirli bir tavrı var. Çizimlerin arka planı da komik ve tuhaf ayrıntılarla dolu. Clever ve Smart´ın arasında örneğin kıyafetli hayvanlar veya hayvan şeklinde insanlar bulmak mümkün.
Carlsen Yayınevi tarafından tekrar yayınlanan 48 sayfalık son hikayede ise TİA teşkilatının araştırmacısı Dr. Bakterius, insanın içindeki gizli kişiyi ortaya çıkaran bir buluş meydana getiriyor. Bu buluşu kendisinin üzerinde deniyor ve arka arkaya komik olaylar başlıyor. Clever ve Smart´in görevi ise, firari olan Dr. Bakterius´u durdurmak.
E Haber Ajansı (EHA)