Akademik Kolej ve Bursa Otizm Derneği işbirliği ile Otizm tanıyalım seminerinde ortaokul ve lise öğrencilerine seminer verildi.
Psikolog Zeynep Karadağ Otizm sunumunun ardından, Bursa Otizm Derneği Başkanı Türkiye Otizm yürütme kurulu üyesi Emel Kanberoğlu anne olarak otizmli hayatlarda yaşanan zorlukları ve toplumun farkındağının artması için çok çalıştıklarını ve otizm görülme sıklığı oranlarının katlanarak arttığını geleceğin anne babası olacak gençlerin özellikle bilinçlenmesinin erken tanı ve erken müdahalenin çok önemli olduğuna dikkat çekti.
Kanberoğlu; “Hem yerelde ve ulusal çalışmalarda Türkiye’nin çok çalışan derneklerinden olan Bursa Otizm Derneğine bu güzel çalışmalarından dolayı tebrik ediyoruz. Okul müdürü Erdal Kurutaş bey öğrencileri akademik kolejinde kermes düzenleyip aralarında topladıkları paralarla tekerlekli sandalye aldığını ve Bursa Otizm Derneği aracılığıyla ihtiyaç sahibi olan yürüme engelli vatandaşımıza hediye etti. Kendilerine şükran borçluyuz” dedi.
Bursa Otizm Derneği Başkanı Emel Kanberoğlu nun evladı için yazdığı şiiri okurken tüm salon gözyaşlarını tutamadı. Kanberoğlu; “Böyle farkındalığı yüksek duyarlı gençlerimizin olması ailelerinin ve eğitimcilerinin başarısıdır. Tüm gençlerimizin yolu aydınlık olması temennisiyle" dedi.
EHA - Yılmaz Efe