TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen “Mesleki Gelişim Seminerleri” programının konuğu mimar ve yüksek mühendis Ali Ekinci oldu.
TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi tarafından düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede 20. Dönem Yönetim Kurulu’nun gerçekleştirdiği ilk etkinlik olduğunu söyleyerek, “Meslektaşlarımız arasında birlik, beraberlik ve dayanışmayı artıracak önemli bir konuk ve konu ile yeni döneme ‘merhaba’ diyoruz. Mesleğimizde duayen olarak adlandıracağımız Ali Ekinci ile bir aradayız. Kendisine bizlerle birlikte olarak tecrübelerini paylaşmasından dolayı teşekkür ediyorum” dedi. 
Mimar ve Yüksek Mühendis Ali Ekinci, 3 dönem Mimarlar Odası Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliği ve Onur Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunduğunu hatırlatarak, genç meslektaşlarıyla bir arada olmaktan memnuniyet duyduğunu söyledi. Mimarlar Odası Bursa Şubesi’nin ikinci evi olduğunu ifade eden Ali Ekinci, “Bursa şubesi aynı zamanda Mimarlar Odası Genel Merkezi’nin göz bebeği durumunda. Genç mimar kardeşlerim odalarına sahip çıkmalı kıymetini bilmeli” diye konuştu. 
Türkiye genelinde Mimarlar Odası’nın 81 bin 500 üyeye sahip olduğunu ifade eden Ali Ekinci, “Mimarlık mesleği günümüzde şimdiye kadar hiç olmadığı kadar önem kazanmış durumda. İyi mimarlarla kötü mimarları ayırt etmemiz lazım. Mimarların, odalarına birlik, beraberlik ve dayanışma ile sahip çıkması lazım” dedi. Ali Ekinci, şantiye şefliğinde mimar ve mühendislerin sorumlulukları ile disiplinler arası çalışma ortamları hakkında örneklerle bilgiler verdi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa