Almanya´nın Wuppertal şehri milletvekili Helge Lindh ilginç bir Ramazan tebriği yayınladı. Daha önce de müslümanlara yönelik dostane tavırlarıyla bilinen SPD´li Lindh, Ramazan´ın başlamasıyla ilgili sosyal paylaşım sitelerinde bilindik tebriklerden çok farklı samimi bir Ramazan tebriği yayınladı.
2 dakika´lık vidyoda 44 yaşındaki milletvekili Lindh, orucun sosyal hikmetlerinden bahsederek, fakirleri düşünmeyi, Hanau´da yaşanan ırkçı saldırıda ölenleri hatırlamayı öneriyor. Ardından pandemi sürecinde müslümanların hedef tahtasında olmasından dolayı özür diliyor. Bu durumun kendisini çok sinirlendiğinden bahsediyor ve müslümanların günlük hayatta yaşadıkları ırkçılıktan dolayı da özür diliyor.
Vidyoda Lindh teşekkür de ediyor. Müslümanların davetiyeleri üzerine katıldığı iftarlar ve davet edildiği camilerin misafirverlikleri için teşekkür ediyor.
Gelecekte müslümanların bu ülkede, kendilerini savunmadan yaşayabileceğini ümit eden Lindh, mesajını türkçe ve arapça olarak "Hayırlı Ramazanlar" dilekleriyle bitiriyor.