İlk oturumu Osmaniye’de 28 Eylül’de düzenlenen “Erasmus Ka1 ve Ka2 Proje Yazma” eğitiminin ikincisi 29 Eylül’de yapılırken üçüncüsü ise 30 Eylül’de gerçekleştirildi.

Konuyla ilgili Anadolu Vakfı’ndan yapılan yazılı açıklamada, tamamlayıcı eğitimlerle öğretmen, idareci ve öğrencilerin bilgi ve becerilerini artırmayı hedeflediği Değerli Öğretmenim projesinin 2020-2021 dönemi eğitimleri devam ettiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi: “COVID-19 pandemisi nedeniyle online platformlarda sürdürülen proje, 29 Eylül’de “Erasmus Ka1 ve Ka2 Proje Yazma” eğitiminin ikinci oturumunda Osmaniyeli öğretmen ve idarecilerle buluşuyor. İlk oturumu Osmaniye’de 28 Eylül’de yapılan eğitimin üçüncü oturumunun ise 30 Eylül’de gerçekleştirilmesi planlanıyor. Proje kapsamında Osmaniyeli öğretmen ve idarecilerle, Eylül ayında “Yeni Dünyada Yeni Eğitim Yaklaşımları” ile “Yaratıcı Düşünme” eğitimlerinde de bir araya gelinmişti. Uzaktan erişim araçları ile pandemi döneminde de öğrenci ve eğitimcilerin yanında Değerli Öğretmenim projesi kapsamında verilen eğitimler İl Milli Eğitim Müdürlükleri iş birliği ile uzaktan erişim araçları; Zoom, Adobe Connect ve Teamlink uygulamaları üzerinden devam ediyor. Proje kapsamında öğretmenlerin ve eğitim alanındaki yöneticilerin başarılı birer sosyal girişimci olabilmeleri için ihtiyaç duydukları bilgi ve becerilerin artırılmasına, bir problemden veya bir ihtiyaçtan yola çıkarak projeler geliştiren, sürdüren ve sosyal dönüşümü sağlayan yetkinlikleri ile toplumsal ve sosyal ihtiyaca yönelik sürdürülebilir sistemler kurabilme becerilerinin geliştirilmesine yönelik seminer ve eğitimler hayata geçiriliyor. 

EHA