Anne sütünün önemine dikkat çekmek amacıyla düzenlenen Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında Hayat Hastanesi de bir dizi program gerçekleştirdi.
Hayat Hastanesi’nde anne ve anne adaylarını bilgilendirmek amacı ile stant açıldı. Stantta hemşireler tarafından anne ve anne adaylarına emzirmenin önemi ve anne sütünü arttıran yiyecekler hakkında bilgilendirme yapıldı.
Hayat Hastanesi sağlık çalışanları, emzirme haftası kapsamında kadın doğum polikliniğinde kurulan standta muayeneye gelen anne ve anne adaylarına çeşitli ikramlarda bulunarak anne sütünün önemi hakkında bilgiler verdi. Hemşireler tarafından gebeliklerinden itibaren anne adaylarını anne sütü ve emzirme konusunda bilgilendirilirken, doğumdan hemen sonra annelerin bebeklerini emzirmesini sağlayan, güncel bilgilerle eğitimi verilerek süt arttırma yöntemleri ve yiyecekleri hakkında bilgilendirme yapıldı.
Emzirme Haftası etkinlikleri hakkında değerlendirmelerde bulunan Hayat Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Fatih Özkul, “Hastanemizde anne ve anne adaylarını bebekleri ilk 6 ay emzirmeye yönlendirmek için hemşirelerimizle birlikte bilgilendirmelerimiz aralıksız devam ediyor. Ülkemizde Ekim ayının başında kutlanan Emzirme Haftası’nda, anne sütü ile beslenmeyi desteklemek ve yaygınlaştırmak, anne sütünün önemini vurgulamak ve emzirme teknikleri hakkında daha fazla bilgi vermek amaçlanmıştır. Bu nedenle annelere ve anne adaylarımıza anne sütünün önemi hakkında bilgi vermek amacıyla kurduğumuz stantta eğitimler vererek onları bilgilendiriyoruz” şeklinde konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa