Bursa Mühendis ve Mimar İş İnsanları Derneği (BUMİAD), üyelerine ve sektör temsilcilerine yönelik mesleki ve kültürel gelişimlerine katkı sunan eğitim programlarını sürdürüyor.
BUMİAD’ın konuğu olan Antropolog Dr. Levent Selik, Şanlıurfa’da yapılan kazılar sonucu dünyada gündem oluşturan pek çok yeni bilgilerin ortaya çıktığı Göbeklitepe ve aynı bölgede bulunan Taş Tepeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Antropolog Dr. Levent Selik, yapılan kazıların ve buluntuların insanlık tarihinin 12 bin yıl öncesine ışık tuttuğunu vurgulayarak, Anadolu topraklarında insanlık tarihinin önemli gelişmelerinin yaşandığını ve bu gelişmelere dair buluntuların bu coğrafyanın geçmişinden gelen zenginliğini oluşturduğunu söyledi. 
İnsanlık tarihinin en önemli yerleşim alanlarından birisi durumundaki Anadolu’nun her yerinden tarihi zenginliklerin var olduğunu belirten Dr. Levent Selik, “Geçmişten günümüze kadar gelen pek çok kültürel öğenin kaynaklarına bu buluntularda rastlamak mümkün. O dönemin şartlarına göre çok zor şartlarda inşa edilen tapınaklar, yerleşim alanları ve diğer kalıntılar dünyanın ilgisini çekiyor. Anadolu, doğal güzelliklerinin yanı sıra tarihi zenginlikleri ile de bilimin ve turizmin önemli merkezlerinden biri. Tarihimizden ve coğrafyamızdan gelen zenginlikleri korumak, tanımak, dünyaya tanıtmak ve geleceğe taşımak hepimizin görevi. Bu değerler ülkemizin zenginlikleri” dedi.
Dr. Levent Selik’in konuşmasının ardından BUMİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gümüş tarafından kendisine günün anısına hediye takdiminde bulunuldu. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa