Bursa’nın eşsiz lezzeti kestane şekeri, İlka Şekerleme’nin Kardelen ve Cardelion markalarıyla Türkiye’nin yanı sıra dünya pazarlarına ulaşmaya devam ediyor. İlka Şekerleme, 2023 yılında gerçekleştirdiği yurt dışı satışıyla bir kez daha İhracatın Yıldızları arasına adını yazdırdı.
İleri teknoloji ile donatılmış modern tesislerinde kestane şekeri üretimini gerçekleştiren İlka Şekerleme, Uludağ Meyve Sebze Mamulleri İhracatçılar Birliği’nin (UMSMİB) bronz ödülünü bu yıl da almaya hak kazandı. İç pazara Kardelen ve Yaylacık, dış pazarlara ise Cardelion markasıyla kestane şekeri sunan İlka Şekerleme, UMSMİB’den 2019 yılından bu yana aynı ödülü almayı başarıyor.
İhracatı teşvik etmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunan firmaları ödüllendirmek amacıyla her yıl düzenlenen İhracatın Yıldızları ödülünü alan İlka Şekerleme, 5 kıtada 33 ülkeye yaptığı kestane şekeri ihracatıyla Bursa’nın tanıtımına ve ülke ekonomisine katkıda bulunuyor.
İlka Şekerleme Genel Müdürü Mümin Akgün, kestane şekerinin ihracatının zorluğuna rağmen, dünyanın önde gelen gıda ve fuarlarına katılarak ihracatlarını geliştirmeye odaklandıklarını belirtti. Paris’teki SİAL Fuarı’nın yanı sıra, ABD, Almanya ve Dubai’deki gıda ve şekerleme fuarlarında stant açtıklarını ve binlerce paket ürün dağıtarak tanıtım yaptıklarını vurgulayan Akgün, fuarların ürünlerin vitrine çıktığı kritik tanıtım platformları olduğunu dile getirdi.
Uluslararası düzeydeki fuarlarda hem ürün tanıtımı hem iş bağlantısı yaparak pazar paylarını genişletmeye çalıştıklarını belirten Mümin Akgün, “İhracatın Yıldızları değerlendirmesinde bir kez daha ödül almamız, bizim için büyük bir gurur kaynağı oldu. Bundan sonraki hedefimiz ihracatımızı daha da artırarak gümüş ödülü almak” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa