Dünya çapında 20 bin işletmenin ve BT karar vericilerinin katılımıyla gerçekleşen CLOUDSEC 2020'de bulut dönüşümü, siber güvenlik, tehdit ortamları ve Güvenlik Operasyon Merkezi (SOC) ile ilgili oturumlar büyük bir ilgi gördü.

 Asya-Pasifik ve Orta Doğu'daki en büyük sanal siber güvenlik etkinliği olan CLOUDSEC 2020, üç gün boyunca gerçekleşen ana oturumları ve 260'tan fazla ara oturumunu çevrimiçi olarak ücretsiz erişime açıyor. Konuşmacılardan ve katılımcılardan gelen yoğun talep üzerine etkinliğe kayıt yaptıranlar ve katılımcılar tüm CLOUDSEC 2020 içeriklerine aralık ayı sonuna kadar erişilebilecek.

 "Covid-19 fiziksel dünyayı dört duvar içinde kalmaya zorlarken, sanal dünyanın bu denli gelişmesi umut verici bir gelişme oldu. Böylece Trend Micro olarak bulut güvenliği dünyasını tek bir dijital çatı altında bir araya getirme fırsatını bulduk." diye konuşan Trend Micro Asya-Pasifik, Orta Doğu ve Afrika Başkan Yardımcısı Dhanya Thakkar sözlerine şöyle devam etti: "Salgına rağmen, siber güvenlik camiasında bilgi paylaşımı için hala inanılmaz bir istek var. Bu talebi göz önünde bulundurarak karar vericilerin ve bulut oluşturucuların sektördeki en son gelişmeleri öğrenebilecekleri tüm CLOUDSEC 2020 içeriklerini herkesin bir süre daha izleyebilmesi için erişime açıyoruz. Etkinliğe daha önce kayıt olmayanlar da kayıt yaptırarak tüm içeriğe erişebilecek."

 Bulut güvenlik çözümlerinin global lideri Trend Micro tarafından düzenlenen etkinliğe, bölgedeki üst düzey yöneticiler, CISO'lar, güvenlik operasyonları personeli, güvenlik mühendisleri ve DevOps ve bulut uygulama geliştiricilerden oluşan 21 bin kişi kayıt yaptırarak katılım sağladı. Etkinlikte gerçekleştirilen Sekiz Uygulamalı Laboratuvar (Hands On Labs), 44 ülkeden 1.100'den fazla mühendisi ve bulut oluşturucusunun ilgisini çekti. Teknik yeteneklerinden dolayı mühendislere toplamda 132 sertifika verildi.

 CLOUDSEC 2020'de tanınmış şirketlerin küresel ve bölgesel iş liderlerinin konuşma yaptığı ana oturumlarda bulut güvenliği, dijital dönüşüm ve siber güvenlik tehdit ortamlarının konuşulduğu içerikler en çok görüntülenen içerikler arasında yer alıyor.

 Birinci gün: Önümüzdeki on yılda bulut güvenliği

Trend Micro, AWS, Lotte, Snyk, LINE Corporation ve Qatar 2022 Siber Güvenlik Birimi'nden konuşmacılar içeriyor.

 İkinci gün: Dijital dönüşümde başarının tarifi

Trend Micro, AWS, GovTech Singapore, IKEA, IBM ve IDC'den konuşmacılar içeriyor. 

Üçüncü gün: Düşmanlarınızı tanıyın ve siber savaşları kazanın

Trend Micro, Infosys, DXC Technology, Proficio, Dyson'dan konuşmacıları ve etik bir hackerın konuşmalarını içeriyor.

 Günümüzde kuruluşların giderek karmaşıklaşan tehditlerle karşı karşıya olduğunu ve birçok kuruluşun SOC'de kullanılan mevcut araçları geride bıraktığını belirten Proficio Genel Müdürü Alex Tok, "CLOUDSEC'in yeni nesil SOC'ler ve daha iyi tespit ve müdahale için cihazlar arası korelasyondan nasıl yararlanılacağı hakkında bilgi edinmek isteyen işletmelere sunulmuş harika bir platform" dedi.

 Dyson Global CISO'su CK Chim ise etkinlikle ilgili şunları söyledi: "XDR yaklaşımı, Tespit ve Müdahale yaklaşımının geleceğidir. Siber güvenlik sektöründe uzun süredir var olan siloları kırar ve işletmelerin siber güvenliğinde muhteşem avantajlar sağlar. CLOUDSEC 2020, XDR hakkında bol miktarda mükemmel içeriğe sahip, aynı zamanda kuruluşların güvenlik operasyonlarını daha iyi duruma getirmek için güçlerini nasıl kullanabileceklerine dair bilgiler içeriyor."

 Etkinliğin ara oturumları ise dört ana kanalda toplam 55 binin üzerinde görüntüleme aldı:

 Bulut, DevOps ve Veri Merkezi Güvenliği

İş yükünü taşımak, veri merkezini genişletmek veya tamamen buluta taşımakla ilgili bulut üzerinde nasıl görünürlük ve denetim elde edileceği ile ilgili her şey bu oturumda yer alıyor. Güvenliğin CI / CD ardışık düzene entegre edildiği ve otomatikleştirildiği tam dönüşümü deneyimleyerek doğru bulut güvenliğini seçmek mümkün.

 Kurumsal Güvenlik Stratejisi ve Mimarisi

Kuruluşları gelişmiş kalıcı tehditlere (APT); oltalama, BEC ve fidye yazılımı gibi en önemli saldırı vektörlerine karşı en son strateji ve yenilikler ele alınıyor.

 Tehditlerin Tespiti, Olay Müdahale ve SecOps

Kuruluşların, Güvenlik Operasyon Merkezleri (SOC) ve olay müdahale (IR) ekiplerini yeni ve karmaşık tehditlerle mücadele etmek için nasıl geliştirdiklerine ilişkin uzman görüşlerini anlatılıyor. SOC ekiplerinin proaktif olarak nasıl tespit ve müdahaleden gizli tehditleri tespit etmeye geçtiğini bu oturumda keşfetmek mümkün.

 Tehdit Araştırması ve İstihbarat

Düşmanını tanımak savaşın yarısıdır. Saldırı olayları, siber suçlu davranışlar, günümüzün güvenlik açıkları uzman görüşleri ve uzmanlardan gelecekteki tehdit tahminleri bu oturumda yer alıyor.

E Haber Ajansı (EHA)