TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte gıda güvenliği konusunun kritik önem kazandığını vurguladı. Durmuş, halkı ve yetkilileri bu konuda uyararak, gıda zehirlenmesi risklerine dikkat çekti.
Durmuş, gıda zehirlenmesinin tanımını yaparak şunları söyledi: “Gıda zehirlenmesi, parazitler ya da virüsler gibi zararlı organizmaların bulaştığı besinlerin yenilmesiyle ortaya çıkan bir hastalık durumudur. Özellikle yaz aylarında artan sıcaklıklar ile mikroorganizmalar bulundukları ortamda hızla çoğalarak salgıladıkları toksin maddesiyle gıda zehirlenmesine sebep olmaktadır.”
BM Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) verilerine atıfta bulunan Durmuş, “Dünya genelinde her gün yaklaşık 1,6 milyon insan güvenli olmayan gıdalar nedeniyle hastalanıyor. Gıda kaynaklı hastalıkların yüzde 40’ı 5 yaş altı çocuklarda görülüyor ve yılda yaklaşık 600 milyon vaka hastanelere başvuruyor” dedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa
ARTAN HAVA SICAKLIKLARINDA GIDA GÜVENLİĞİNE DİKKAT
TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şubesi Başkanı Serkan Durmuş, yaz aylarında artan sıcaklıklarla birlikte gıda güvenliği konusunun kritik önem kazandığını vurguladı. Durmuş, halkı ve yetkilileri bu konuda uyararak, gıda zehirlenmesi risklerine dikkat çekti.

20 Temmuz 2024, Cumartesi - 20:05