Ateş mesajında, "Türkiye Cumhuriyetinin simgesi Türkiye Büyük Millet Meclisinin, açılışı ile Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 101. yıl dönümünü  milletçe, evlerimizden de olsa büyük bir coşku ve gururla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz."dedi.

23 Nisan 1920 tarihinin dönüm noktası olduğunu ifade eden Gelecek Partisi Düziçi İlçe Başkanı Mehmet Ateş, şunları kaydetti:  "Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın bayramı olmasının yanında, milletimiz ve ülkemiz için tarihi bir dönüm noktasını ifade etmektedir. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılması, Gazi Mustafa Kemal önderliğindeki istiklal mücadelesinin en önemli yapı taşlarındandır. Gazi Mustafa Kemal’in, meclisin açılışını simgeleyen ve dünyada tek çocuk bayramı olma özelliği taşıyan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı çocuklara armağan etmesi, gelecek nesillere duyduğu güvenin en büyük göstergesidir.

Sevgili çocuklar,  sizlerin, ülkesini ve milletini seven, ufku geniş, büyük düşünen bir nesil olarak yetiştiğinizi gördükçe, geleceğe daha da güvenle bakıyoruz. İnanıyoruz ki, siz değerli varlıklarımız olan çocuklarımız sayesinde ülkemiz, daha güçlü ve refah dolu yarınlara ulaşacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle, 23 Nisan’ı çocuklara bayram olarak armağan eden bağımsızlığımız için canını ortaya koyan şehit ve gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve  Çocuk Bayramını kutluyorum."

E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil