Türkiye Atletizm Federasyonu 2020 yılı faaliyet programında yer alan "Büyükler Olimpik Deneme Yarışları ve U18 Ferdi Bölgesel Atletizm Şampiyonası"  Mersinde yapıldı.

 Eş zamanlı olarak Mersin, Trabzon, Denizli, Ankara ve İstanbul illerinde düzenlenen Büyükler Olimpik Deneme Yarışları ve U18 Ferdi Bölgesel Atletizm Şampiyonasına 22 kategoriden 350 sporcunun katılımıyla Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksi'nde yapıldı.

Mersin'in ev sahipliğinde iki gün süren organizasyonda Osmaniye adına yarışan 2000 m Engellide İrem Kuru grup 1. si Yusuf Can Yiğit grup 2.’si, Cirit atmada Damla Nur Anar Grup 1. si İsmailAgca Grup 1. si Disk atmada Emine Bal Grup 1.si Mehmet Ali Özdemir 2. si 1500 m irem Serpici Grup 3.cü Gülle atma GizemSerpici Grup 2.si olarak derece elde etti.

 Ayrıca Türkiye geneli tüm dereceler sonucunda Sporcularımızdan Yusuf Can Yiğit 2000 m Engelli branşında Türkiye 2.si Damla Nur Anar Cirit atma Türkiye 2.si İsmailAğca Türkiye 3. sü ve Emine Bal disk atma Türkiye 3. su olarak ilimizi en iyi şekilde temsil ettiler.

EHA