Bakan Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı'nın da video konferans ile katılıp konuşma yaptığı törende Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları'nın açılışını yaptı.

 DİYARBAKIR-ERGANİ-ELAZIĞ YOLU DEVEGEÇİDİ KÖPRÜSÜ VE BAĞLANTI YOLLARI'NIN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

 Karaismailoğlu, "Diyarbakır'ı, Elazığ'a bağlayan Diyarbakır-Ergani Yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi'ni köprülü kavşak ile geçip, Eğil yoluna bağlanıyoruz. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, Eğil Kavşağı'ndaki trafik daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanacaktır" dedi.

 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da video konferans yöntemi ile katılıp, konuşma yaptığı Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları'nın açılışını gerçekleştirdi.

 - "Diyarbakır'ı, Elazığ'a bağlayan Devegeçidi Vadisi'ni köprülü kavşak ile geçip, Eğil yoluna bağlanıyoruz"

 İnsan hayatına dokunan ulaştırma ve haberleşme projeleri ile tarıma, sanayiye, ihracata omuz vermeyi sürdürdüklerini belirten Bakan Karaismailoğlu; 18 yıldır vatanın doğusu ile batısı, dağı ile ovası, kenti ile köyü arasında gelişmişlik açısından farkları ortadan kaldıracak projeleri bir bir tamamladıklarını ifade etti.

 Karaismailoğlu, açıklamalarına şu şekilde devam etti:

"Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz Diyarbakır'ı, Elazığ'a bağlayan Diyarbakır-Ergani Yolu üzerindeki Devegeçidi Vadisi üzerinde yaptığımız köprümüz, bölünmüş yol standardında ve bin 142 metre uzunluğundadır. Bağlantı yolları ile projemiz 3 bin metreye ulaşmaktadır. Vadideki mevcut tarihi köprüleri de koruyarak inşa ettiğimiz yapı ile Devegeçidi Vadisi'ni köprülü kavşak ile geçip, Eğil yoluna bağlanıyoruz. Bağlantı yollarının tamamlanmasıyla, Eğil Kavşağı'ndaki trafik daha güvenli ve kesintisiz bir şekilde sağlanacaktır."

 - "Diyarbakır'ın bölünmüş karayolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık"

 Proje ile Diyarbakır'ın kuzeye açılan kapısı olan Ergani-Elazığ Yolunda artık güvenli ve konforlu bir şeklide seyahat edilebileceğini kaydeden Bakan Karaismailoğlu, köprü ile vadideki yüksek eğimlerin iyileştirildiğini belirterek; şunları söyledi:

 "Zaman ve akaryakıttan tasarruf sağlarken, bakım-onarım maliyetleri ile birlikte, egzoz gazı salımı da azalmış oldu. Diyarbakır'ın bölünmüş karayolu uzunluğunu 10 kat artırarak 44 kilometreden 448 kilometreye çıkardık. İl genelinde devam eden 10 adet karayolu projesi ile 214 kilometrenin üzerinde yol daha yapmış olacağız."

 -Cumhurbaşkanı Erdoğan "Türkiye kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden yolunda ilerliyor"

 Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları Açılış Töreni'ne video konferans ile katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmada; "Köprü ve bağlantı yolları sayesinde Diyarbakır ve Elazığ başta olmak üzere bölgedeki tüm şehirlerarasındaki ulaşımın daha kolay, konforlu ve hızlı hale gelecek. Emeği geçen bakanlığımıza ve tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Dünyanın koronavirüs salgınından siyasi ve sosyal kaoslara kadar pek çok sorunla boğuştuğu bir dönemde hamdolsun Türkiye kendi kalkınma gündeminden taviz vermeden yolunda ilerliyor" açıklamasında bulundu.

 Bakan Karaismailoğlu; Diyarbakır-Ergani-Elazığ Yolu Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları'nın açılışını gerçekleştirmeden önce Diyarbakır İç Kale Müzesi'ni ve Seyir Terasını ardından kaledeki Diyarbakır Valiliğini ziyaret etti. Karaismailoğlu, açılış sonrası Devegeçidi Köprüsü ve Bağlantı Yolları'nda test sürüşü gerçekleştirdi.

E Haber Ajansı (EHA)