Orman Genel Müdürlüğü’nün (OGM) Ekoturizm Eylem Planı kapsamında Muğla Kavakarası’nda hayata geçirdiği ekoturizm rotasında incelemelerde bulunmak için bölgeyi ziyaret eden Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli, 19 Mayıs vesilesi ile gençlerle de vakit geçirdi.
Orman Genel Müdürlüğü’nün ekoturizm rotalarını tanıtmak için başlattığı ‘Yeşil Nefes Turları’ kapsamında Muğla Kavakarası Ekoturizm Rotası’nda düzenlenen geziye Şarkıcı Murat Kekilli ve Bahar Akıncı, Abdi Baktur, Gezmelerdeyim – Kenan Yıldırım, Doğada keşif- Oğuz Totan gibi sosyal medya fenomenleri de katıldı.
Bölgeye incelemelerde bulunmak için gelen Bekir Pakdemirli, sosyal medya fenomenleri ve yöredeki gençlerle de buluşarak, vakit geçirdi. Çadırda konaklayan Bakan Pakdemirli, kamp ateşi başında gençlerle sohbet ederek onlardan doğaya ve ekosisteme bakış açılarını dinledi.
Sığla ağaçları ile bezeli Muğla’nın Kavakarası mevkiinde yer alan ekoturizm rotasındaki gezi sabah erken saatlerde doğa yürüyüşü ile devam etti. Gezi sırasında katılımcılara, 65 milyon yıldır bu bölgede yaşam süren Anadolu Sığla ağaçlarının şifa dolu etkileri hakkında bilgi verildi.
Teknede Türk Bayrağıyla 19 Mayıs Kutlaması
19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’na denk gelen ekoturizm gezisi, gençlerin bayram sevinçleriyle renklendi. Bakan Pakdemirli, Orman Genel Müdürü Bekir Karacabey, sosyal medya fenomenleri ve gençler, Muğla Çandır Ekoturizm Rotasını gezmek için teknelerle yola çıktıkları sırada gençler Türk Bayrağı açarak 19 Mayıs’ı kutladılar. Katılımcılar Muğla Çandır’da ekoturizm için oluşturulan sera, pansiyon ve yöresel stantları gezerek, doğa yürüyüşü yaptılar.
29 ilde 39 ekoturizm rotası
Vatandaşların pandemi sürecinde daha iyi koşullarda tatil yapabilmelerini sağlamak, doğa koruma bilincini aşılamak ve her geçen gün daha da büyüyen ekoturizm pastasından pay almak amacı ile Ekoturizm Eylem Planları hazırlayan OGM, 29 ilde belirlenen 39 ekoturizm rotasıyla doğa içinde konaklama, yürüyüş, bisiklet parkurları ile doğal habitatı keşfetme imkanı veriyor.
2021-2025 Ekoturizm Eylem Planı’nı hazırlayan OGM, bu alanları vatandaşlara tanıtmak için ‘Yeşil Nefes Turları’nı başlattı. İlki İstanbul Büyükada’dan başlayan ‘Yeşil Nefes Turları’, Muğla Köyceğiz ve Yalova Termal ekoturizm rotası ile devam etti. Binlerce kişinin takip ettiği sosyal medya fenomenlerinin ve bloggerların da katılımı ile düzenlenen ekoturizm tanıtım turları son olarak Muğla Kavakarası ekoturizm rotasında yapıldı.
EHA