7-8 Haziran tarihleri arasında gerçekleştirdikleri Azerbaycan görüşmeleri hakkında bilgi veren BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, “Balkan ve Rumeli toprakları her zaman önceliğimiz olmakla birlikte komşu ülkelerle hatta Avrupa’nın bütünü ve zaman zaman da ata topraklarımız Türk Cumhuriyetleriyle de temaslar kuruyoruz.
Balkan ve Rumeli kökenli sanayiciler ve iş insanlarının öncü grubu olarak bu kez Azerbaycan’a gittik. Azerbaycan gümrüksüz olmak üzere 400 milyon nüfusa açılan önemli bir kapı ve ticaret köprüsü durumunda ve önümüzdeki günlerde Azerbaycan’a ticaret heyeti olarak yeniden gideceğiz” dedi.
,Azerbaycan’daki temaslarına Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Prof. Dr. Cahit Bağcı’yı ziyaret ederek başladıklarını söyleyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir, Bakü Büyükelçiliği Ticaret Başmüşaviri Ahmet Erdal’dan Azerbaycan ekonomisi, yatırım ve iş birliği imkanları konusunda ayrıntılı bilgi aldıklarını dile getirdi.
Kısa adı ATİB olan Azerbaycan Türkiye İş Adamları Birliği Başkan Vekili Tahsin Gündem ile de görüşme gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Fatih Şakir, geçtiğimiz yıl Bakü’de işyeri açan BALKANTÜRKSİAD Üyesi Mehmet Doğrul ve İdris Doğrul’u da işyerlerinde ziyaret ettiklerini söyledi.
BALKANTÜRKSİAD Başkanı Fatih Şakir açıklamasını, “Bakü’de Türk işadamlarına sanayicilerine karşı büyük bir teveccüh olduğunu gördük. Bu durum tabii ki dostluk ve kardeşlik yanı sıra ‘Bir millet iki devlet’ yaklaşımının bir sonucu. Bizim temaslarımız da bir ‘merhaba’ görüşmesi şeklinde gerçekleşti ve ticari heyet planlamasının ön hazırlığıydı. Azerbaycan, Türk işadamlarına, yatırımcılara başta vergi kolaylıkları olmak üzere bazı avantajlar da sağlıyor. Bu anlamda önümüzdeki günlerde ticari heyet halinde gideceğimiz Azerbaycan’da güzel iş birliklerini başlatabiliriz” diyerek tamamladı
EHA - Yılmaz Efe - Bursa