Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) Koordinatörlüğü’nde bayrak değişimi yaşandı. 4 yıldan uzun bir süredir BAP Koordinatörlüğünü yürüten Prof. Dr. Mehmet Cansev, görevini Prof. Dr. Sevcan Çelenk’e devretti.Araştırma Üniversitesi misyonu doğrultusunda akademik ve bilimsel çalışmalara ağırlık veren BUÜ’de kurumsal değişimler sürüyor. Üniversitede yürütülen Ar-Ge projelerine kaynak sağlayan ve faaliyetleri organize eden BAP Koordinatörlüğünde görev değişikliğine gidildi. Uzun süredir Fen Bilimleri Enstitüsü’nde müdür yardımcılığı yapan, Fen-Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sevcan Çelenk, BAP Koordinatörü olarak atandı.
Gerçekleştirilen devir-teslim törenine Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. İrfan Kırıştıoğlu ve Prof. Dr. Zekeriyya Arı, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Funda Coşkun ve Kalite Koordinatörü Öğr. Gör. Yasemin Özdemir katıldı. 
İLK HEDEF: ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTELERİ SIRALAMASINDA YUKARILARA ÇIKMAK
Yeni dönemde bilimsel ve akademik çalışmalara her zamankinden daha fazla ağırlık vereceklerini söyleyen Rektör Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, Araştırma Üniversiteleri sıralamasında daha yukarılara çıkabilmenin ilk şartlarından birinin bu konu olduğunu dile getirdi.
Önceki yönetim döneminde akademik projelere verilen destek miktarının rekor seviyelere ulaştığını hatırlatan Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Yeni dönemde de aynı anlayış içerisinde daha fazla projenin üretilmesini ve bu projelerin çok daha fazla desteklenmesini sağlayacağız. Üniversitemizin sahip olduğu Araştırma Üniversitesi unvanını sürdürebilmesi, bu sıralamada yukarılara çıkabilmesinin temel yolu buradan geçmektedir. Akademisyenlerimizin proje üretmesini, Üniversitemizde yürütülen Ar-Ge çalışmalarının artırılmasını ve bilimsel katkı seviyemizin yukarılara çekilmesini sağlamamız gerekiyor. Bu anlamda da BAP Koordinatörlüğümüze büyük görevler düşüyor. Prof. Dr. Mehmet Cansev hocamız ve ekibinin üstün çabaları ve yürüttükleri çalışmalar sayesinde önemli bir noktaya geldik. Prof. Dr. Sevcan Çelenk hocamızla da çok daha iyi seviyelere geleceğimize inanıyoruz. Emeği bulunan herkese teşekkür ediyor, yeni dönemde görev alacak ekibimize de başarılar diliyoruz. Hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 
BAP Koordinatörü olarak atanan Prof. Dr. Sevcan Çelenk de devraldıkları hizmet bayrağını çok daha iyi noktalara taşımak adına ellerinden gelen tüm gayreti göstereceklerinin altını çizdi. Çelenk; “Prof. Dr. Mehmet Cansev hocamız ve ekibi son derece kıymetli çalışmalar yürüttü. Üniversitemizin en kapsamlı BAP Yönergesini hazırlayıp, uygulamaya koymayı başardılar. Kendisine ve ekibine teşekkürü bir borç biliyoruz. Bizler de öncelikli olarak Üniversitemizin yapılanmaya gittiği bu yeni dönemde daha yalın süreçlerle akademisyenlerimizin projelerini hızlandırmayı hedefliyoruz. Hep birlikte göstereceğimiz gayretler neticesinde üniversitemize, şehrimize, ülkemize, akademik ve bilimsel camiamıza katkı sağlamayı başaracağımıza inanıyorum” açıklamasında bulundu.
Görev süresi içerisinde yoğun bir mesai harcadıklarını ve son derece kıymetli çalışmalara imza attıklarını aktaran Prof. Dr. Mehmet Cansev ise kendisine destek veren ekip arkadaşlarına ve üniversite yönetimine teşekkür etti.
EHA - Yılmaz Efe