Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Türkiye'nin olağanüstü günler yaşadığını belirterek, AK Parti'nin Suriye politikasını eleştirdi.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı, İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Mecliste düzenlediği basın toplantısında, TBMM Genel Kurulunda İdlib ile ilgili oturumun kapalı yapılmaması gerektiğini savundu.

Halkın acısını paylaştıklarını ancak acıları yaşatanlara "isyan ettiklerini" belirten Baş, "Bu süreçte yaşamını yitirenler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dediği gibi 'tane' değildir. Bu insanlar, AK Partinin dış politikası ve iktidarda kalma yaklaşımının sonucu olarak hayatını kaybetti." diye konuştu.

İdlib'deki saldırıya ilişkin ilk açıklamaların Hatay Valisi tarafından yapılmasını da eleştiren Erkan Baş, saldırının ardından TBMM'nin olağanüstü toplantı yapması gerektiğini öne sürdü.

İdlib ile ilgili TBMM Genel Kurulunda kapalı oturum yapılmasına karşı olduğunu ifade eden Baş, "Bedel ödeyen halkın Mecliste konuşulanları da bilmesi gerekir." dedi.

"Yoksul, emekçi çocukların öldüğü bir savaşın içinde bulunulduğunu" iddia eden TİP Genel Başkanı, "Halkın çıkarlarıyla AK Parti'nin çıkarları birbirinin tam tersi." diye konuştu.

EHA