Ekinözü'nde geçici barınma merkezlerini ziyaret eden Başkan Güngör, depremzedelerle bir araya gelerek hasar alan bölgelerde yapılacak çalışmaların planlanması için alanlarda ön incelemelerde bulundu.

Ardından Nurhak'a geçen Başkan Güngör, burada da geçici barınma merkezlerini ziyaret etti ve alanda yürütülen çalışmaları inceledi. Kullar ve Tatlar mahallelerinde depremzedelerle bir araya gelen Başkan Güngör, vatandaşların taleplerini dinleyerek acılarını paylaştı.

Başkan Güngör yaptığı açıklamada,  Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte yaraları hızla sarmaya çalıştıklarını belirtti.

Nurhak ilçesinde 154 konteynerden oluşan geçici barınma merkezine hemşehrilerin taşındığını ve Büyükşehir Belediyesi olarak geçici barınma merkezinde asfalt ve kilit parke çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.

Kalıcı konutların inşasının hızla devam ettiğini ve bir yıl içerisinde hemşehrilerin kalıcı konutlarına kavuşacaklarını söyledi.

Başkan Güngör, Cumhurbaşkanı'nın liderliğinde bakanlar, milletvekilleri, kurum ve kuruluşlar ile birlikte şehirlerini, ilçelerini ve mahallelerini yeniden imar edeceklerini ifade ederek sözlerini tamamladı.

EHA - Resul Özdil