İlçe Başkanı Kurt mesajında “Bu zafer atalarımız sayesinde büyük bir mücadele sonucunda omuz omuza vererek yazılmıştır. Tarihin hiçbir devresinde esarete boyun eğmemiş bu asil ve necip millet, istiklal ve hürriyet uğrunda canını esirgemeden verebileceğini yurdun dört bir tarafında vermiş olduğu kurtuluş mücadelesiyle bir kez daha göstermiştir” dedi.

“Şanlı bayrağımızı ebediyen dalgalanması için bu vatanı bizlere miras bırakmışlardır” diyen  Gelecek Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Kurt “ Düzenli ordu kurulana dek kendi bölgelerini kurtarmak için tasavvur dahi edilemeyecek en büyük imkansızlıklar içinde, dönemin en gelişmiş ülkelerinden oluşan ve en son teknoloji ürünü silahlarıyla mücehhez düşman kuvvetlerine karşı sergilenen bu kahramanlık destanını yazan,  yürekleri bu vatan için çarpan ecdadımız yaşlı genç, kadın erkek hep birlikte savaşarak ve canlarını feda ederek bu cennet vatanı savunmuşlar, şanlı bayrağımızın ebediyen dalgalanması için bu vatanı bizlere miras bırakmışlardır.

Bu duygu ve düşüncelerle; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını, bu aziz vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet, kahraman gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, İlçemizin 29 Aralık 1921’de düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümünü en içten dileklerimle kutluyor, tüm Toprakkaleli hemşehrilerime saygılarımı sunuyorum” şeklinde konuştu.  

E Haber Ajansı (EHA) - Resul Özdil