Merkez İlçe kırsalında BTÖ mensuplarınca araziye gizlenmiş yaşam malzemesi ve patlayıcı olduğu bilgisi  üzerinde harekete geçen Bitlis İl Jandarma Komutanlığı unsurlarınca yapılan  araziye gizlenmiş malzemeye ulaşıldı.

İl Jandarma Komutanlığı   BTÖ mensuplarını bulmak, etkisiz hale getirmek, kullanmış oldukları sığınak, barınak ve depoları imha etmek amacıyla  “Şehit GK Sedat AKTAŞ 2020-03 Operasyonu” başlatıldı.

Operasyonlar kapsamında 1 adet sığınak, 2 adet kablo bağlantılı pil bloğu, 13 adet orta boy pil, 3 metre elektrik kablosu, 1 adet görüntü kayıt cihazı, 2 adet laptop bataryası ve 1 adet el feneri ele geçirildiği açıklandı.

Delil niteliği taşıyan malzemelere Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile el konulurken, diğer malzemeler ise yerinde imha edildi.

Sığınak ile barınaklar da kullanılamaz hale getirilirken güvenlik güçlerin bölge halkının da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, Bitlii genelinde operasyonlarını arttırarak, terörle mücadeleyi kararlılıkla sürdüreceği kaydedildi. 

EHA