Bodrum pandemi sürecine rağmen tanıtım çalışmaları ile dikkat çekiyor. Şimdiye kadar sadece turizmin parlayan yıldızı olan Bodrum, özellikle her alandaki üreticileri destekleyerek alternatif alanlar yaratıyor. Pandemi dönemini araştırma ve geliştirme ile değerlendiren Bodrum Tanıtma Vakfı, 2021 yılı için planladıkları aksiyon planı ile 1,5 milyon olan turist sayısını 2,5 milyona çıkartmayı ve gelirlerinide 1 Milyar Dolar arttırmayı hedefliyor.
Bodrum Tanıtma Vakfı (BOTAV) genel sekreteri Serkan Ceylan 2021 yılı için hedeflerini açıkladı; “Bodrum Tanıtma Vakfı olarak 2020 yılında, pandemi dönemini gerek vakfın gerekse Bodrum turizm alt yapısının yeniden yapılandırılması ve eksik kalan ar-ge çalışmaları için bir fırsata dönüştürmeye çalıştık. 2021 yılı bu ar-ge çalışmalarının somut meyvelerini toplamayı hedeflediğimiz, dijital mecralar başta olmak üzere en etkili mecralarda Bodrum’u doğru anlatmak için daha çok efor sarf edeceğimiz bir yıl olacak. Özellikle tamamen vakfımız bünyesinde ve kontrolünde geliştirilmekte olan “VisitBodrum” alt yapısının Bodrum’un turizm sektörüne yönelik ürün çeşitliliğini arttırmak ve bu ürünlerin doğrudan son tüketiciye ulaştırılması konusunda büyük bir görev üstleneceğine inanıyoruz. 2021 yılında birçok müze, park ve sürprizler Vakfımızın iktisadi işletmesi bünyesinde ilk kez yer alarak tanıtımı doğrudan misafirlerimiz ile buluşturacak.”
Hedef Tarım ve Turizm iş birliği
Yapılan çalışmalar ile turizm ve tarım iş birliği ile üretimin artması ve aynı zamanda Agro-Turizm ile yeni bir alanın açılması hedeflenmekte. Turizm tesisleri kendi bünyelerinde zeytin ve zeytinyağına sahip çıkmaya başlayarak bu önemli adıma destek veriyorlar. Tarımsal arazilerde üretimin günümüz şartlarına uygun ve yerel ürünlerin ekimi desteklenerek, bodrum mandalinası, üzüm ve benzeri ürünlerin dışında aroma terapi ürünlerinin de üretilmesi planlanmakta. Bu üretim ve tarımsal çalışmaların devamında tarımda istihdam eden kişiler tarafından kırsal alanlarda gerçekleştirilen turizm faaliyetlerini ifade eden agro turizm faaliyetlerini yerel karakterler, çevre ve kültürel mirasa saygı gösteren ve kaliteli mal ve hizmet tanıtımı yapıp sunan turizm işletmeleri ve Bodrum Tanıtma Vakfı tarafından duyurularak, bu sayade de her alanda sosyal ve ekonomik kalkınma amaçlamaktadır.
Bodrum Tarihine Yeni Bir Yüz
Tarihi alanlara sahip çıkılması, ıslah ve restore edilmesi BOTAV’ın hedefleri arasında. Binlerce yıllık tarihi mekanlar müzelere dönüştürülmek ve hikayeleri ile gelen misafirlere yeni deneyimler yaşatmak üzere hazırlanıyor. BOTAV Genel sekreteri Serkan Ceylan tarihi alanlar ile ilgili aksiyon planlarını ve genel stratejilerini “Bodrum markasının en büyük önceliği tanıtılmak değil doğru anlatılmaktır. Bodrum’u 3500 yıldır mutluluğun adresi yapan şey bu yarımada da yaşayan insanların sıcaklığı, bir misafir ağırlamanın verdiği kalpten hizmet anlayışı ve bu coğrafyanın ikliminin verdiği huzurdur. Bu tespitleri bir araya getirdiğimizde tanıtım faaliyetlerin de insan faktörünü öne çıkararak yaşayan bir şehir için doğru ve gerçek hikayeleri bir araya getirip bu güzel hikayeleri tüm dünya ile paylaşmak ana stratejimiz olacaktır.” Sözleri ile açıkladı.
VisitBodrum ile Dijital Bodrum
Bodrum özüne ve tarihe yüzünü çevirirken gelişen dijital dünyada da en etkin şekilde yer almak için çeşitli projeleri hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çok kapsamlı bir portal olacak VisitBodrum projesi de bu çalışmalardan bir tanesi. Bodrum 2021’de dijital dünyada da ses getirmeye hazırlanıyor.
BOTAV Hakkında
Bodrum Tanıtma Vakfı, binlerce yıllık geçmişi, dünyanın yedi harikasından biri olarak gösterilen Kral Mausollos’un mezarına sahip olabilecek kadar büyüleyici, doğal güzellikleri ise; batı edebiyatının ilk büyük eserlerinin yazarı olarak kabul edilen efsanevi ozan Homeros’un “Ebedi mavilikler ülkesi” tanımlamasıyla dünya tarihine geçecek kadar etkileyici bir kentin “tanıtım gücü” olmak üzere, Bodrum’un dünya çapında tanıtılmasına destek vermek ve uluslararası fuar-toplantı organizasyonlarıyla Bodrum’un turizm gelirlerine önemli katkılar sağlamak amacıyla 1996 yılında Bodrum’u seven ve değer veren iş insanları, turizmciler ve yerel kurum ve kuruluş temsilcileri tarafından kurulmuştur. Bodrum Tanıtma Vakfı Yönetimi, Bodrum markasını yaratanların, değer katarak yaşatanların ve yöneten resmi kurumların, güçlü birlikteliğidir.Bu güçlü yönetim birlikteliği nedeniyle konumu siyaset üstü olan vakfımız, Bodrum’da yer alan sektörlerin ortak buluşma noktasıdır.Vakfımız Bodrum tanıtım çalışmalarına verdikleri önemle bir araya gelen Bodrum Belediyesi, Odalar, Birlikler, Dernekler, Sivil Toplum Kuruluşları, oteller, seyahat- yat acentaları, marinalar -yolcu limanları, hava limanı işletmeleri ,eğitim, sağlık, alışveriş, inşaat, yeme-içme ve eğlence sektöründen paydaşların üyelerimiz arasında yer aldığı günden güne büyüyen bir kurumdur. Bodrum Belediye Başkanı Sayın Ahmet Aras’ın Yönetim Kurulu Başkanı olarak vakıf yönetiminde yer almaktadır.
e-Haber Ajansı (e-ha)