Depremin merkezine giden önceki dönem Nilüfer Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Bozbey izlenimlerini paylaştı.
Bozbey; “Yepyeni umutlarla yeni bir haftaya girerken, Hatay Defne’den hepinize merhaba sevgili dostlar. Her yıl 1-7 Mart tarihlerinde toplumsal bilinci artırmak için Deprem Haftası etkinlikleri düzenleniyor. Bu yıl ise bu tarihlerde korkunç depremde 1 ayı geride bırakmış olacağız. 17 Ağustos Depremi’nden maalesef gereken dersler çıkarılmadı.
Bugünkü tablo bu gerçeği ortaya koyuyor. Ancak bu kez aynı rehavete kapılmaya engel olmak zorundayız. Deprem kuşağında olan ülkemizde depreme hazır olmaktan başka seçeneğimiz yok. 6 Şubat’ı milat yapmak zorundayız. Başka canların enkaz altında yitip gitmemesi için, her türlü krizde, hızlı, etkili ve verimli bir müdahale koordinasyonu sağlanması için her bir bireyden devletin en tepesine kadar yapılması gerekenleri belirleyip hemen adım atmamız gerekiyor.
Adım adın Bursa ve çevresine yaklaşan deprem öncesi mutlaka ama mutlaka gereken düzenlemeler yapılmalı. Giden canlar, sönen hayatlar, yarım kalan hayallere yeni kapılar açılmasın!” dedi.
EHA - Yılmaz Efe