FOGA Dans Halk Oyunları 2022 -2023 Eğitim Dönemi yılsonu gösterimi 4 Haziran’da Yönder Okulları Bursa Kampüsünde yapılacak. Bursa’da kısa sürede ses getiren bir organizasyona imza atan FOGA Dans Ekibinin üyeleri Nurettin Yürekli, Hayriye Can ve Sibel Ayan Köse, Yeni Marmara Gazetesini ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Cevat Türe ve On Medya Program yapımcısı ve gazete yazarlarından Cemal Kırgız’a çalışmalarıyla ilgili bilgi verdiler. Halk Dansları sevenlerden oluşan grubun, pandemi sürecinde dağıldığını, buna karşın bir yıl önce yeniden bir araya gelerek FOGA Dans Grubunu oluşturduğunu kaydeden Nurettin Yürekli, zorlu geçen süreçlerin ardından 4 Haziran’da yılsonu gösterimi ile sahne alacaklarını söyledi.  İlk başlarda çalışmaları yapacak salon bulmakta zorlandıklarını vurgulayan Nurettin Yürekli, kendilerine Gala Sanat Merkezinin kucak açtığını ifade ederek, Selçuk Yıldız hocaya teşekkürlerini iletti. Belediyelerin bile salon vermediği FOGA Dans Grubuna Gala Sanat Merkezinin destek verdiğini anlatan Nurettin Yürekli, “Salon sorunumuzu halledince, çalışmalarımız ses getirmeye başladı. 20 kişilik grubumuz, 70 kişiye çıktı. Disiplinli bir şekilde ara vermeden çok çalıştık. Şimdi Halk Dansları olarak ses getiren bir grup haline dönüştük. Bursalıları 4 Haziran’daki yılsonu gösterimine bekliyoruz” dedi.  

Deprem sürecinde FOGA Dans Grubu olarak sosyal çalışma organizasyonu da gerçekleştirerek, deprem bölgesine yardım tırı gönderdiklerini de açıklayan Nurettin Yürekli, “Bu olay bizim daha da kenetlenmemizi sağladı. Sadece Halk Dansları etkinlikleriyle değil, sosyal ve kültürel çalışmalarla da etkin bir grup olduk. Geçtiğimiz ay yine Gala Sanat Merkezinin katkılarıyla 12. Uluslararası Marmaris Halk Oyunları Festivaline davet edildik. Orada büyük beğeni topladık. Zeybek, Horon ve Potpuri alanında güzel çalışmalar yaptık. Şimdi Bursalıların karşısına çıkmak için heyecan duyuyoruz” diye konuştu.    

Yaz aylarında da ara vermeyeceklerini bildiren Nurettin Yürekli, yurt içi ve yurt dışı birçok organizasyon ve festivalde Bursa’yı başarıyla temsil etmeyi hedeflediklerini söyledi. Foga Dans Kurucuları Yunus Can Yıldırım, Emrah Özer ve Şebnem Türkbeyler’in katkılarıyla bugünlere gelindiğini anlatan Yürekli, 4 Haziran’da Yönder Okulları Bursa Kampüsündeki yılsonu gösteriminin saat 20.30’da başlayacağını ve tüm Bursalıları davet ettiklerini sözlerine ekledi.

EHA - Yılmaz Efe