Bursa Su Kolektifi, ülkede Cumhurbaşkanı kararı ile 22 milyon 340 bin metrekarenin orman alanı dışına çıkarıldığını belirterek, ormanları koruyan bir kanun yapılmasını istedi. Kolektif, “Susmayın! Susarsak, ormansız, susuz, nefessiz kalacağız” dedi.(BURSA) Bursa Su Kolektifi, ormanlık alanların Cumhurbaşkanı kararı ile ormanlık vasfından çıkarılmasını ve ormanlık alanlarda maden ocağı işletmelerine izin verilmesini basın açıklamasıyla protesto etti.
Kolektif, 31 Ocak Çarşamba günü saat 12.30’da FSM Bulvarı’nda Doğa Koruma ve Milli Parklar 2. Bölge Müdürlüğü önünde basın açıklamasını gerçekleştirdi. Açıklamayı kolektif adına Şafak Erdem ve Caner Gökbayrak okudu.
2021 yılından itibaren Cumhurbaşkanı kararı ile ormanlık alanlar ormanlık vasfının dışına çıkarılıyor. Son olarak 19 Ocak günü Cumhurbaşkanı kararı ile 17. kez kullanılan yetkiyle 13 ildeki orman alanlarından 6 milyon metrekare sahanın orman alanı dışına çıkartıldı. Bunun 4 milyon metrekaresi yani 560 adet futbol sahası büyüklüğündeki alan Bursa’nın İnegöl, Kestel ve Gürsu ormanlarına ait. Türkiye genelinde Cumhurbaşkanı kararı ile orman dışına çıkarılan alan 22 milyon 340 bin metrekare oldu.
Kolektif, ormanlık alanları parçalayan diğer bir etkenin de maden ocağı işletmelerine izin verilmesi olduğunu belirterek, ormanları koruyan yasal düzenlemelerin yapılmasını istedi.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa