Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye’deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, “KKTC, yatırımcılara önemli fırsatlar sunuyor. Bu yüzden dünyanın dört bir yanından yatırımcılar KKTC’den mülk ediniyor. Türkiye’deki yatırımcıları da KKTC’de yatırım yapmaya davet ediyoruz” dedi.
KKTC inşaat sektörünün öncülerinden Döveç Grup ile Bursa’da faaliyet gösteren Gayrimenkul Yeri firmasının işbirliğinde düzenlenen “KKTC Emlak Zirvesi” Podyum Davet’te düzenlenen gala programıyla başladı. 
Gala programının açılışında konuşan Gayrimenkul Yeri firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Elif Canıgüleç Tekin, KKTC ile ilgili olarak Bursa’da ilk kez böyle bir organizasyonun düzenlendiğini belirterek, “KKTC Emlak Zirvesi’nin düzenlenmesi için işbirliği yaptığımız Döveç Grup’a teşekkür ediyorum. Ünlü Forbes dergisi, son dönemde iki kez Kuzey Kıbrıs’ı ‘Dünyada Sahilde Gayrimenkul Yatırımı Yapılacak En İyi Bölge’ olarak açıkladı. Bugün dünyanın yaklaşık 40 ülkesinden insanlar yoğun bir şekilde Kuzey Kıbrıs’ta emlak yatırımı yapıyor. Biz de bu zirve ile, dünyanın ilgi odağı olan KKTC’deki projeleri Türkiye’deki yatırımcılarla buluşturacağız” dedi.
Konuşmasında KKTC gayrimenkul sektörünün, uluslararası alanda parlayan bir yıldız gibi dikkat çektiğini söyleyen Tekin, “Kuzey Kıbrıs’taki gayrimenkul yatırımları, döviz kazancı açısından altın değerinde fırsatlar sunuyor. Yüksek kira getirileri ve değer artışı potansiyeli, Türk yatırımcıları hem ekonomik olarak cezbediyor, hem de yavru vatanla bağları güçlendiriyor” diye konuştu. 
Programda konuşan Döveç Grup Direktörü Burçin Döveç ise, KKTC’nin zengin kültürel mirası ve doğal güzellikleri ile sadece bir tatil cenneti olarak değil, aynı zamanda değerli bir yatırım bölgesi olarak da öne çıktığını kaydetti. Döveç Grup olarak KKTC’nin gelişimine katkıda bulunmak, yatırımcılara kaliteli, sürdürülebilir ve değer kazanan projeler sunmak konusunda büyük bir sorumluluk hissettiklerini ifade eden Döveç, “Bu anlayışımızdan da gurur duyuyoruz. Başarılarımız Yavru Vatan’ın zengin mirası ile modern yaşam alanlarını birleştiren projelerimizle kendini gösteriyor. Türkiye ile KKTC arasındaki derin tarihi ilişkiler, Kuzey Kıbrıs’ın Türkiye için büyük bir önem taşımasına neden olmaktadır. Bu akşamki etkinliğin iki ülke yatırımcıları için verimli geçecek, yeni yatırım imkanlarının önünü açan bir platform sunduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu. 
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu da, programda bir konuşma yaptı. Türkiye ile KKTC arasındaki kuvvetli bağlara dikkat çeken Ataoğlu, iki ülkenin bir bütünün parçaları olduğunu kaydederek, Türkiye’deki yatırımcılara KKTC’ye yatırım yapmaları çağrısında bulundu. Ataoğlu, emlak ve inşaat sektöründeki girişimcileri de kutladı. 
Konuşmaların ardından Döveç Grup Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu’na Gayrimenkul Yeri firması yetkilileri tarafından plaket verildi.
Gala programının son bölümünde Döveç Grup firmasından İbrahim Salih İlke ile Kaveh Jafari, projeler hakkında katılımcıları bilgilendirdi. Gala programı sanatçı Gül Özgüner Altın’ın seslendirdiği şarkılarla sona erdi.
“KKTC Emlak Zirvesi” 8 ve 9 Aralık tarihlerindeki ikili görüşmeler ile devam edecek. 
EHA - Yılmaz Efe - Bursa