Bursa Uludağ Üniversitesi’nde (BUÜ) görev yapan Prof. Dr. Gülnaz Mecitoğlu ve Prof. Dr. Ahmet Akkoç, açıklanan TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. dönem 1001 projelerinin bilimsel değerlendirme sonuçlarına göre projelerine destek almaya hak kazandı.
TÜBİTAK-ARDEB 2023 Yılı 2. Dönem 1001 Projelerinin Bilimsel Değerlendirme Sonuçları açıklandı. Yayımlanan sonuçlara göre BUÜ’de görev yapan akademisyenlerden Prof. Dr. Gülden Mecitoğlu ile Prof. Dr. Ahmet Akkoç’un projeleri desteklenmeye değer bulundu.
BUÜ Veteriner Fakültesi Doğum ve Jinekoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gülden Mecitoğlu hazırladığı “Sütçü İneklerde Zaman Ayarlı Tohumlama Protokolü Başarısını Artırmaya Yönelik Uygulamalar” isimli projesiyle destek aldı. BUÜ Veteriner Fakültesi Patoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ahmet Akkoç ise “Metastatik ve Non-Metastatik Fare Meme Kanseri Modelinde Mast Hücrelerinin Metastata Etkilerinin Epiteryal-Mezenkimal Geçiş (EMT) Süreci Üzerinden İncelenmesi” adlı projesiyle destek almayı başardı. 
BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ferudun Yılmaz, akademisyenleri elde ettikleri başarı nedeniyle tebrik etti. Araştırma Üniversitesi vizyonu doğrultusunda daha fazla nitelikli proje üretmeye odaklandıklarının altını çizen Prof. Dr. Ferudun Yılmaz; “Tüm akademik çalışmalarımızı araştırma üniversitesi sıralamasındaki yerimizi üst sıralara çıkarabilmek için kurguluyoruz.
Bu kapsamda akademisyenlerimize destek olmak, onların bilgi ve tecrübelerini ortaya çıkarmak için çaba gösteriyoruz. TÜBİTAK 1001 projesi de bizim daha fazlasını görmek istediğimiz başarılar arasında yer alıyor. Destek almaya hak kazanan hocalarımızı tebrik ediyor, başarılarının devamını temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa