Çamsan Ordu, Ordu’da yeni açacağı MDF3 üretim tesisi yatırımına ilave olarak, fabrika genelinde çatılarını güneş panelleri ile yeniledi. Şirket, bu sayede 5,8 MW elektrik enerjisi üreterek, toplam elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılamayı hedefliyor.
Çamsan Ordu, 2020 yılında yaşanan ve halen devam eden salgın hastalığa ve ülkemizde yaşanan ciddi ekonomik dalgalanmalara rağmen yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde açacağını duyurduğu 70 milyon Euro’luk yeni MDF3 üretim tesisi yatırımına ilave olarak, fabrika geneline kurduğu Solar Çatı ile elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu karşılayacak. Solar çatı, 18.358 adet panel ile 38.000 m² alanda 5,8 MW elektrik enerjisi üretimi hedefliyor.
Doğayla dost bir şekilde üretim yapacak olan MDF3 tesisinin, Çamsan Ordu’nun üretim kapasitesini iki buçuk kat, ihracat kapasitesini ise üç kat daha artıracağını söyleyen Çamsan Ordu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Poyraz sözlerine şu şekilde devam etti;
‘Küresel ısınma ve iklim değişikliği enerji kullanımında alternatif çalışmaları zorunlu hale getiriyor. Kendini yenileyebilen güneş ve rüzgâr enerjisinin öneminin farkında olarak, Ordu’nun Altınordu Kökenli bölgesinde inşaatı devam eden ve önümüzdeki ay açmayı hedeflediğimiz MDF3 üretim tesisimizle birlikte fabrika genelindeki çatılara solar panel kurduk. Çamsan Ordu olarak yenilenebilir enerji kullanımına katkı sağlayacak yeni bir projeye imza atmaktan ötürü çok mutluyuz.
Çamsan Ordu, Solar Çatısı sayesinde elektrik ihtiyacının yüzde 10’unu güneş enerjisinden sağlayacak. Bu girişimin, Türkiye’deki tüm sektörlere örnek teşkil etmesini diliyorum. Diğer ülkelere baktığımızda güneş enerjisi oldukça önemli bir yere sahip, Türkiye’de bu konudaki bilinç ve yasalar her geçen gün daha da gelişiyor. MDF3 üretim tesisimizle birlikte fabrika geneli çatılara kurduğumuz sistem bugün Ordu’da kurulan, en büyük güneş enerjisi santrali. Ülkemizin aydınlık geleceğine olan inancımız ile yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz’
Hakkında
Çamsan Ordu A.Ş, 1984 yılında Türkiye ve Asya’nın ilk, Avrupa’nın 5. MDF üretim tesisi olarak üretime başladıktan sonra 1993 yılında ürün çeşitliliğini artırmak ve piyasaya katma değerli ürün sunmak amacıyla Türkiye’de ilk MDF Lam ürününü üreten firma olmuştur. İki yıl sonra açtığı yeni MDF tesisiyle kapasitesini iki katına çıkaran Çamsan Ordu A.Ş., 1997 yılında ise Türkiye ve Ortadoğu’nun ilk laminat parke üretimini gerçekleştirmiştir. Çamsan Ordu A.Ş. ayrıca hammaddede dışa bağımlılığı azaltmak ve önemli gelir kalemlerinden olan tutkal ihtiyacını karşılamak üzere kimya tesisleri yatırımını yapmış ve 2000 yılında tesis devreye alınmıştır.
E Haber Ajansı (EHA)