Sağlıkta birçok sorunun temelinde istihdam yetersizliğinden kaynaklanan aşırı iş yükü olduğuna dikkat çeken Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, “İstihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor” dedi.

Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunarak 6. Dönem Toplu Sözleşme süreciyle ilgili bilgi verdi.

Çenet  “Toplu sözleşme süreci başlamadan aylar önce çalışmalara başladık. Talep ve sorunlarımızı mekik diplomasisi ile yetkililerle paylaştık. Basın açıklamaları yaparak, sorun ve talepleri gündemde tuttuk. Korakor bir mücadele ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için 22’den fazla kazanıma imza attık. Bu kazanımlar, duruş sendikacılığıyla verilen bir mücadelenin sonucunda elde edildi” diye konuştu.

3600 ek gösterge çalışmalarıyla ilgili de konuşan Çenet, “6. Dönem Toplu Sözleşme ile 3600 ek gösterge artışı kayıt altına alındı. Çalışma Bakanlığı ve Memur-Sen arasında çalışmalar sürüyor. İki toplantı gerçekleştirildi. Memur-Sen olarak 3600’ün kapsamının geniş tutulması için masada mücadele ediyoruz. Bu anlayışla çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

“4688 Sayılı Yasada Köklü Bir Değişime İhtiyaç Var”

4688 sayılı kanunun kamu görevlilerinin beklentilerini karşılamaktan uzak olduğunu söyleyen Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet “4688 sayılı yasada köklü bir değişime ihtiyaç var. 4688 sayılı Kamu Görevlileri Sendikaları ve Toplu Sözleşme Kanunu’nda eksiklikler mevcut. Memur-Sen olarak önümüzdeki günlerde 4688 sayılı kanunla ilgili bir kongre düzenleyeceğiz. Sorunların ve eksikliklerin tespiti ile yasada yapılması gereken değişiklik önerileri masaya yatırılacak. Memur-Sen olarak bu konuyu önemsiyoruz” dedi.

“Birçok Sorunun Temelinde İstihdam Yetersizliği Yatıyor”

Sağlık çalışanlarının iş yükünün azaltılması için istihdamın artırılması gerektiğine dikkat çeken Çenet, “Bugün birçok sorunun temelinde istihdam yetersizliğinden kaynaklanan aşırı iş yükü geliyor. Bu noktada, nitelikli sağlık hizmetinin sürdürülmesi için istihdamın artırılmasına yönelik politikaların bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Binlerce sağlık mezunu arkadaşımız atanmayı bekliyor. Bu yüzden biz her yıl düzenli olarak 60-70 bin sağlık çalışanı istihdamı muhakkak yapılmalı diyoruz” ifadelerini kullandı.

“Yıllardır Sağlık Çalışanlarımızın Sorunlarının Çözümü İçin Mücadele Ediyoruz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından verilen müjdelerin Sağlık-Sen tarafından yıllardır dile getirildiğini söyleyen Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, şu ifadeleri kullandı:  “Biz Sağlık-Sen olarak hekiminden hemşiresine tüm sağlık ordusu için mücadele ediyoruz. Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan müjdelerin hayata geçmesiyle sağlık çalışanlarımızın önemli sorunlarına neşter vurulmuş olacak. Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarımızın sorunlarının çözümü için mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz. Şiddetin önlenmesi için yıllardır çalışıyoruz. Her ay, şiddet raporları hazırlayarak sağlıkta şiddeti ülkenin gündeminde tuttuk. Malpraktis konusunu Türkiye’nin gündemine getirdik. Sağlık çalışanlarımızın üzerindeki yükü her platformda anlattık. Ek ödemelerde yaşanan adaletsizliği sürekli dile getirdik. Bu konuda da hazırladığımız model önerisini yetkililerle paylaştık. Şimdi yapılması gereken Cumhurbaşkanımızın verdiği müjdelerin bir an önce hayata geçirilmesi.”

Sağlık-Sen Güçlü Bir Teşkilat

Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet, Sağlık-Sen’in güçlü bir teşkilat yapısı olduğuna vurgu yaparak, “Biz güçlü bir teşkilatız. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için mücadele ediyoruz. Bizden önce sendikacılık yapanlar çalışanların sorunlarıyla ilgilenmiyordu. Sağlık-Sen’in kurulması ve yetkiyi elde etmesiyle sağlık ve sosyal hizmet çalışanları için önemli onlarca kazanım elde edildi. Biz hiçbir zaman aldatan ve aldanan olmadık” diye konuştu.

İş yeri temsilcilerinin sahanın sorun ve taleplerini en iyi bilenler olduğunu söyleyen Çenet , “Temsilcilerimiz sendikal mücadelenin mihenk taşıdır. Toplu sözleşme masasına giderken de temsilci arkadaşlarımızdan gelen talepleri oluşturduğumuz mevzuat birimi ve genel merkez yönetim kurulu ile birlikte üzerinde çalışarak hazırladık. Hem sahada hem de masada verdiğimiz mücadele ile sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımız için önemli kazanımların altına imza attık” dedi.

Bizler Kutlu Bir Davanın Erleriyiz

Sağlık-Sen’in emeğin ve alın terinin mücadelesini verdiğini söyleyen Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Muhittin Çenet “Bizler kutlu bir davanın erleriyiz. Mehmet Akif İnan ağabeyimizin açtığı yolda emin adımlarla yürüyoruz. Sağlık ve sosyal hizmet çalışanlarımızın ekonomik, özlük ve sosyal haklarını daha iyi noktalara getirmek için mücadele ediyoruz” dedi.

OSMANİYE (E-HA) - Resul Özdil