Cihangir Dağlık Karabağ bölgesinin işgalden artık kurtulması gerektiğini ve Azerbaycan’ın haklı davasında yanlarında olduklarını söyledi. Cihangir açıklamasında;” Ermenistan’ın Azerbaycan’a saldırısını şiddetle kınıyoruz. Azerbaycan, Ermenistan’ın saldırısına nefsi müdafaa kullanarak hakkettikleri cevabı vermiştir. Ermenistan zaman zaman yaptığı bu saldırılar ile ateşkesi tek taraflı ihlal etmektedir.
Uluslar arası kuruluşların acilen devreye girerek Ermenistan’ın özellikle sivil yerleşim yerlerine saldırılarına karşı caydırıcı önlemler almalı ve Ermenistan’ı bu kışkırtıcı tavırlarından vazgeçirmelidir.” dedi
Bölgesel barışında bu saldırılarla tehlikeye girdiğini belirten Cihangir; “ Ermeni tarafının sık sık yaptığı bu saldırılar Kafkasya’da barışı bozabilir. Ve bunun için Dağlık Karabağ meselesi acele olarak çözüme kavuşturulmalıdır. Bu saldırıların kabul edilemez olduğunu ve bağımsız bir devletin egemenliğini ihlal etmek demek olduğunu ifade eden Cihangir; “Ermeni tarafının Dağlık Karabağ’a yönelik kabul edilemez saldırısı, Azerbaycan egemenliğini ihlal ettiği gibi, bölgesel barışı da tehlikeye atabilecek bir adımdır.
Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti ve şahsım Ermenistan’ın provokatif bu saldırısını şiddetle telin ettiğimizi , dost ve kardeş Azerbaycan’ın yanında olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum" dedi.

EHA - RESUL ÖZDİL