Kasap Yunus Emre Çimen, mezbahalarda kesilen dana karkas etin 180 lira bandını aştığını, kuzu etinin ise 170-175 lira arasına çıktığını belirtti.

Et fiyatlarındaki artışın nedeninin kesim yapılacak hayvan sayısının azalması olduğunu vurgulayan Çimen, bu durumun hayvancılığı da olumsuz etkilediğini söyledi. Çiftliklerin kapanması nedeniyle hayvan sayısının azaldığına dikkat çeken Çimen, vatandaşların alım gücünün zaten düşük olduğunu ve et fiyatlarındaki artışın satışın düşmesine neden olduğunu ifade etti.

Milletvekili Gürer ise yem fiyatlarındaki artışın hayvancılığa darbe vurduğunu ve bu durumun et fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Gürer, Türkiye'nin hayvancılıkta bu noktaya gelmesini yıllar önce öngördüklerini ancak iktidarın sorunlara kulak tıkayarak, hayvancılığı sorunlu noktaya getirdiğini belirtti.

EHA - Resul Özdil