Sosyal devlet anlayışındaki gediklerin çözülerek bu kahramanların yaşamlarının daha kolay hale getirilmesi bir minnet borcu olduğunu kaydeden Kadirli Şube Başkanı Tayfun Çiftçi “Ülkemizin ve milletimizin varlığını, devletimizin bekasını korumak için üzerinde yaşadığımız bu topraklar uğruna verilen her türlü savaşta ve terörle mücadelede canlarını ortaya koyan insanlar bizim yüz akımız yürekli kahramanlarımızdır.

Onlar bu uğurda kendi yaşamlarını tehlikeye atarken geride bıraktıkları yalnızca aileleri değildir. Çoğu genç olan bu insanların kendi geleceklerini ve canlarını ortaya koydukları zorlu mücadele zamanlarında geride bıraktıkları sevdiklerinin yanında feda ettikleri, vazgeçtikleri idealleridir de.. Ölümün kıyısında yaşayan askerlerimiz ve polislerimizin bu vatan üzerindeki emniyetli ve huzurlu yaşamın sürmesi uğruna verdikleri her can bizim omuz yükümüz minnettarlığımızdır.

Şehitlerin verdiği canlar, gazilerin vazgeçtikleri yaşam parçalarıyla bütünleşerek bizim milletimizin ve yurdumuzun varlığını korumaktadır.  O gaziler ki kimisi kolunu kimisi bacağını kimisi gözünü ardında bırakır da vazgeçmez yine de vatanından…”dedi.

Huzurlu ve müreffeh bir Türkiye’de yaşamayı onların yüreklerine, cesaretlerine borçlu olduğumuzu hatırlatan  Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit   Dul ve Yetimleri Derneği Kadirli Şube Başkanı Tayfun Çiftçi “Millet olabilmenin ve vatanı ayakta tutabilmenin şartının direnmek ve düşmana ne içerde ne de dışarıda geçit vermemek olduğunu yüreklerinde hisseden o kahramanları bu özel günde saygı ve minnetle anıyoruz.

Onların yaşamlarını sağlıklı bir şekilde, mutlu sürdürebilmeleri için toplumdaki görevlerine, ailelerine ve ideallerine dönebilmeleri gereklidir. Gazilerimizin zorlu günlerin sonrasında yaşama dönerek yeniden dört elle sarılmasını destekleyecek çok yönlü çalışmalara da ihtiyaç olduğunu hatırlatmalıyız. Psikolojik açıdan da yaralı olan bu güzel vatan evlatlarının yeniden gülümseyerek ve güvenle toplum içindeki yerlerini alabilmesi, bizim minnet duygularımızın yanı sıra onlara el vermemiz, destek olmamız, omuz vermemiz kısaca yol arkadaşı olmamız şarttır.

Ülkemizin, hem bölgede süregelen savaşı, hem de sınırları içinde yaşadığı çatışma günlerinin yarattığı iç huzursuzlukların aşarak huzurlu günlere ulaşacağına olan inancımızı yeniden ve hep yenileyerek taşımamız gerekmektedir. Hem bu topraklara canını vermiş şehitlerimiz hem de kendi yarınlarından vazgeçmeyi göze alan yürekli gazilerimiz de bu minnettarlığın yanında, her türlü desteği de bizlerden beklemektedir.

Sosyal devlet anlayışındaki gediklerin çözülerek bu kahramanların yaşamlarının daha kolay hale getirilmesi bir minnet borcudur. Huzurlu ve müreffeh bir Türkiye’de yaşamayı onların yüreklerine, cesaretlerine borçlu olduğumuzu unutmamalıyız. Sevgiyle ve minnetle diyoruz ki size milletimiz minnettardır.  Bin yıldır yurt olan bu cennet vatanı korumak uğrunda gerekirse gene aynı azim ve kararlılıkla canını verecek gazilerimize selam olsun. Şehitlerimizin ruhu şad olsun. Milletimiz ve devletimiz ilelebet var olsun” şeklinde konuştu.

EHA