Bahçe İlçe Tarım Ve Orman Müdürlüğü bahçesinde, İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden hayvan yetiştiricilerine 23 adet süt sağım makinesi, 12 Adet yem kırma makinesi ve 4 adet koyun keçi kırkım makinesi olmak üzere toplamda 39 adet makine ve ekipman verildi.

Bahçe İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Refik Müftüoğlu “Tarım Ve Orman Bakanlığımızca Bahçe İlçesinde uygulanmasına başlanan Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi ile yüksek kesimlerde, kırsalda yaşayan küçük ve orta ölçekli çiftçilerin yaşam şartlarının, refahlarının ve dirençlerinin artırılması hedeflenmektedir. Kırsal dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi; IFAD yani (Uluslararası Tarımsal Kalkınma Fonu) kredisi, Devlet katkısı ve yararlanıcıların katkıları ile finanse edilmekte olup en az 5 yıl süresince Bahçe İlçesinde uygulanmasına devam edilecektir. Bu proje çerçevesinde Bahçe İlçe merkezi ve köylerinde ikamet eden çitçilere, hayvan yetiştiricilerine, üreticilere ve Kamu yatırımlarına %70 ile %100’e ulaşan oranlarda hibe desteği sağlanmaktadır.

2022 yılı içerisinde bu proje kapsamında merkez ve köylerimizde bulunan 108 çiftçi ve üreticiye 23 adet süt sağım makinesi, 12 adet yem kırma makinesi, 4 adet koyun keçi kırkım makinesi, 5 adet tırpan, 15 adet ilaçlama aleti pülverizatör ve 49 adet motorlu çapa olmak üzere toplamda 600.000 TL. hibe desteği verilecektir. Yine 2022 yılı içerisinde çilek bahçesi, telli terbiye sistemli bağ ve erik bahçesi tesis kurulumlarına toplamda 634.000 TL. hibe desteği ve Bahçe Belediyesi üstü kapalı köylü pazar yeri yapımı için ise 10.465.981 TL hibe desteği sağlanacaktır” dedi.  

EHA - Resul Özdil