Sevilen çizgi kahramanı Red Kit 75 yaşına girdi. 1946 yılında Morris tarafından “Arizona 1880" isimli çizgi romanında ilk defa çizilen Red Kit onlarca sene tüm dünyada sevilmeyi başardı. Bugüne kadar tüm dünyada 100 milyondan fazla Red Kit kitabı satıldı. Ve Red Kit 75 yaşına rağmen halen genç ve dinç duruyor.
Egmont Ehapa Medien Yayınevi (www.egmont.de) tarafından 75. Yıl münasebetiyle yayınlanan 48 sayfalık 100. Sayı'da Red Kit'in ilk iki hikayeleri yer alıyor. “Kökler – Dün´ün vahşi batısı" (orijinalinde: Die Ursprünge - Western von Gestern) ismiyle yayınlanan sayıda 1946 ve 1947'de Morris tarafından çizilen ilk iki hikaye yer alıyor.
Her iki hikayede Red Kit, Mestizo ve Big Belly isimli iki haydutun peşine düşüyor. Birinci hikayede iki haydut bir paytona baskın düzenleyip paraları çalıyorlar. İkinci hikayede ise aynı haydutlar altın peşindeler.
Red Kit´in bu ilk iki hikayesiyle şuanki hali kıyaslandığında boyunun daha çok uzadığını ve yüz hatlarının değiştiğini ve kilo verdiğini görmek mümkün.
75. Yıl'a özel olarak bu sene daha iki özel Red Kit albümü daha yayınlanacak. 5 Mayıs´da “Wanted“ ve 2 Haziran´da “Hassas Ağrı" (orijinalinde: Zarter Schmerz) isimli albümler yayınlanacak.
EHA