Başkent’in kültür ve sanat adası CSO Ada Ankara, 22 - 28 Ocak tarihleri arasında renkli programıyla sanatseverlerle buluşuyor.
MACAR KÜLTÜR GÜNÜ KONSERİ
22 OCAK-19:00-ANA SALON
Macaristan'ın seçkin topluluklarından, Kodály Merkezi'nin yerleşik orkestrası Pannon Filarmoni, 2024 Türkiye-Macaristan Kültür Yılı kapsamında gerçekleştireceği konserle Ankaralı sanatseverler ile buluşacak. Konserde, Pannon Filarmoni Orkestrası dünyaca ünlü Macar besteciler Zoltán Kodály, Béla Bartók’un eserlerini seslendirecek. Ayrıca ‘Türk Kodály-Bartók’ olarak bilinen Ahmet Adnan Saygun'un 5 No’lu Senfonisi de unutulmaz bir performansla sunulacak. Sahnede Atala Schöck mezzo-soprano ve Levente Molnár bariton olarak yer alırken, orkestrayı şef Gergely Kesselyák yönetecek.
Bilet Fiyatları:
1.Kategori: 200 TL
2.Kategori: 150 TL
3.Kategori: 90 TL
4.Kategori: 70 TL
CSO SANATÇILARI İLE PAZARTESİ KONSERLERİ: ‘BAROK AKŞAMI’
22 OCAK-20:00-MAVİ SALON
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ile Pazartesi konserleri kapsamında düzenlenecek ‘Barok Akşamı’nda keman sanatçıları Emre Tamer ve Ebru Tamer; Georg Philipp Telemann, Evaristo Felice Dall’Abaco, Cristoph Graupner ve Can Atilla'nın eserlerini seslendirecek.
Bilet Fiyatları:
1.Kategori: 80 TL
2.Kategori: 60 TL
ANKARA DEVLET KLASİK TÜRK MÜZİĞİ KOROSU- ANILARDAKİ ŞARKILAR
25 OCAK-20:00-MAVİ SALON
Ankara Devlet Klasik Türk Müziği Korosu solistleri Harika Oktay ve Mutlu Benlioğlu, ‘Anılardaki Şarkılar’ konseri kapsamında en özel Türk Müziği eserlerini CSO Ada Ankara Mavi Salonda, 25 Ocak saat 20:00'de seslendirecek.
Bilet Fiyatları:
1.Kategori: 80 TL
2.Kategori: 60 TL
CUMHURBAŞKANLIĞI SENFONİ ORKESTRASI – ŞEF REINHARD GOEBEL VE SOLİST ÖNDER BALOĞLU
26 OCAK-20:00-ANA SALON
Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, klasik dönemin üç büyük bestecisinin eserleriyle özel bir konsere imza atacak. Reinhard Goebel’in yönettiği orkestraya keman sanatçısı Önder Baloğlu eşlik edecek. 26 Ocak Cuma günü CSO Ada Ankara'da gerçekleşecek bu özel konserde, İsveçli Mozart olarak bilinen Joseph Martin Kraus'un ‘Violin Obligato’ eseri, İngiliz Mozart olarak tanınan Thomas Linley'in ‘Fa Majör Keman Konçertosu’ ve düğün öncesi şenliklerde çalınmak üzere özel olarak hazırlanan Wolfgang Amadeus Mozart'ın ‘Haffner Serenatı’ sanatseverlerle buluşacak.
Bilet Fiyatları:
1.Kategori: 200 TL
2.Kategori: 150 TL
3.Kategori: 90 TL
4.Kategori: 70 TL
FILM ON THE STAGE
27 OCAK- 20:00- ANA SALON
‘Film On The Stage’ sinema tarihinde iz bırakan filmlerin unutulmaz anlarını, müziklerini ve temalarını dans, drama ve sahne performanslarıyla CSO Ada Ankara’da sanatseverler ile buluşturacak. Yönetmen koltuğunda Ersin Ayhan’ın olduğu performansta unutulmaz film müziklerini Musa Göçmen orkestrası ve şef Musa Göçmen yorumlayacak. Melis Kızılaslan, Zeynep Burcu Altınel ve Doruk Ören'in solist performanslarıyla ‘Titanik’, ‘Baba’, ‘Kadın Kokusu’, ‘Pulp Fiction’, ‘Gladyatör’, ‘Cesur Yürek’ ve daha nice tanıdık film şarkıları yeniden seslendirilecek. Galip Emre’nin klasik ve modern dansı buluşturduğu koreografisinde, dansçılar film sahnelerini sanatseveler için yeniden canlandıracak. ‘Film On The Stage’, 27 Ocak Cumartesi günü saat 20:00'de CSO Ada Ankara Ana Salonda sahnelenecek.
EHA