Vali Yılmaz, mesajında, “Özgürlük ve bağımsızlığımızın nişanesi, tarihe adımızı altın harflerle yazdırdığımız destansı zaferimizin nimeti, Cumhuriyetimizin 97. yılını “Şehitler Diyarı Osmaniye’mizde” gururla kutlamanın onuru içerisindeyiz dedi.

Cumhuriyetsiz bir toplumun yarınsız bir gün olduğuna dikkat çeken Yılmaz, Cumhuriyetin fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek karakterli koruyucular istediğini anımsattı.

“Vatan toprağın kara bağrında, sıra dağlar gibi duranlarındır. Bir tarih boyunca, onun uğrunda, kendini tarihe verenlerindir” diyen Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vatanımızı kurtaracak sarsılmaz bir inançla,19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak Milli Mücadeleyi başlatıp, 29 Ekim 1923 tarihinde “Türk Milletinin karakterine ve adetlerine en uygun olan idare, Cumhuriyet idaresidir” diyerek, Cumhuriyetimizi ilan etmiştir. Cumhuriyet; bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, Atatürk öncülüğünde yurduna ve egemenliğine sahip çıkan, O'nun ilke ve inkılaplarını gönülden benimseyen Türk Milletinin soylu kişilik özelliklerinin bir yansıması, ulusal onurumuzun bayraklaşan simgesi ve Yeni Büyük Türk Devleti’nin adıdır.”

Yılmaz, gelecek nesillere gurur duyacakları bir Türkiye bırakmanın bir görev olduğunu hatırlattı.

Yılmaz, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak olan sizsiniz.” ifadeleriyle bizlere emanet ettiği bu kutsal miras; fikren, ilmen, ruhen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli fertlerin omuzlarında aydınlık geleceğe doğru emin adımlarla taşınmaktadır. Bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak yaşama bahtiyarlığına sahip bir milletin evlatları olarak, atalarımızın bizlere emaneti olan bağımsız Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, ülkemizi dünyanın lider ülkelerinden biri haline getirmek ve gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir Türkiye bırakmak için el ele, gönül birliği içinde fedakârca çalışacağız. Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk Milleti'nin kanı, canı ve eşsiz mücadelesiyle kurulan Cumhuriyetimizi, tüm değerleriyle sonsuza kadar yaşatmak hepimizin vazgeçilmez vazifesidir. Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, ebediyete intikal etmiş şehitlerimizi ve gazilerimizi sonsuz şükran duyguları ve rahmetle anıyorum” ifadelerine yer verdi. 

E-Haber Ajansı (E-HA)