Seçimlere 7 ay kala en Demokrat çıkış geldi! Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan ve Osmangazi İlçe Başkanı Ersin Aktaş, partilerinin Afyon kongresi sonrasında yaptıkları açıklama dikkat çekti.
DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Genel Başkanımız Gültekin Uysal’ın direktifleri vatandaşlarımızın ekonomik olarak rahatlaması için izlenecek en uygun adımları tespitine yönelik. İl Başkanlığı’mız bünyesinde 3 komisyon kurduk. Koordinasyonunu sağladığımız İl Başkanlığı’mızda da toplamda 48 komisyon var. Komisyonlarımız başkanlıklarımıza dönüşümlü raporlar hazırlayarak politikalarımızı şekillendiriyor.
Geldiğimiz noktada bazı girdilerin suratle aşağı çekilirken, tezgahlardaki ürünlerin insafsız bir şekilde zamlanması kabul edilemez! Bunun sorumlusu olarak da üç harfli toptancıların gösterilmesi kabul edilemez! Hükümet 20 yıllık iktidarlarının sonunda yoksulluğu yok etmek yerine sadece yönetiyor. Enflasyon 24 saat içinde cebimizdeki milyonlarca lirayı çalıyor, iktidar bu sinsiliğe sadece bakıyor! Asgari ücreti bile bugün tespit etmek için adeta muhalefetten yardım bekleyen bir Hükümet anlayışı ile karşı karşıyayız. Hükümet’in en başarılı olduğu konu 2019 yılından beri poşetin 25 kuruştan satılması. Aslında poşetin 25 kuruşta satılmasını değil, poşetin içine koyamadığımız temel gıda maddelerini tartışmalıyız. Demokrat iktidarda vatandaşlarımız ekmek derdine düşmeyecek” dedi.
DP Osmangazi İlçe Başkanı Ersin Aktaş; “136 Mahallemizdeki saha çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sahada gördüğümüz vatandaşlarımızın gün ve gün eriyen alım gücünün düşmesi. Maaşlı çalışan vatandaşlarımız bu yıl başından beri iş yerinden hakları olan yemek ve yol parasını toplu ücret içinde alıyor, yani maaşlarının ana unsuru olarak alıyorlar. Toplanan vergilerin ise nereye kime gittiğini biz muhalefet olarak ne yazık ki; tam olarak göremiyoruz.
İlçe içinde 100’e yakın temel sorun olduğu halde ne Hükümet nede Belediyeler sorunları kökünden çözmek yerine vatandaşları uyutmak moduna geçmiş durumda. 2023 vatandaşlarımızın ekonomik anlamda kurtuluşu olması temennimiz” dedi.
EHA - Yılmaz Efe