Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mudanya Belediye Başkan Adayı Deniz Dalgıç, Mütareke Meydanı'nda "Mudanya'ya Sözümüz Var" mitinginde “güzel günler” sözü verdi.
“Mudanya’ya Sözümüz Var” mitingi, Deniz Dalgıç'ın İskele Meydanı'ndan Mütareke Meydanı'na kadar gerçekleştirdiği coşkulu yürüyüşle başladı. Gencinden yaşlısına, her kesimden Mudanyalının katılımıyla gerçekleşen yürüyüş, seçime saatler kala Dalgıç'ın Mudanya'da yarattığı heyecanı ve desteği gözler önüne serdi.
Deniz Dalgıç, mitingde yaptığı konuşmada, Mudanya'yı "güzel günler"e taşıyacağına dair söz verdi. Dalgıç'ın vaatleri arasında, deprem ve tüm afetlere karşı güvenli bir Mudanya inşa edilmesi, yaşlılara huzurlu bir yaşam sunulması, sosyal belediyecilik anlayışıyla dezavantajlı gruplara destek olunması, engelliler için Mudanya'nın engelsiz bir kent haline getirilmesi, modern ve kullanışlı pazar alanları inşa edilmesi, her çocuğa park ve oyun alanları yapılması, trafik sorununun çözülmesi, tarımda üreticilerin desteklenmesi, gençlere iş imkanı sağlanması, Mudanya'nın turizmde parlayan bir yıldız haline getirilmesi, gastronomi potansiyelinin değerlendirilmesi, Tirilye'nin UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aldırılması, Mudanya'da maviye ve yeşile sahip çıkılması, Mütareke Meydanı’nın açık hava müzesi haline getirilmesi ve kentin her noktasında kültür sanat hayatının canlandırılması yer aldı.
“DENİZ, UMUDUN SEMBOLÜ OLDU”
“Mudanya’nın Deniz’i var” sloganındaki Deniz’in umudun, bereketin ve güzel günlerin sembolü olduğunu ifade eden Dalgıç, “Dalga dalga büyüdük, çoğaldık. Kısa sürede her kesimin temsilcileriyle görüştük. Vatandaşlarımızın taleplerini dinledik, notlarımızı aldık. Aramızdaki bağ her geçen gün daha da güçlendi. Destekleriniz heyecanımızı artırdı” dedi. Bu destekten rahatsızlık duyanların da olduğuna dikkat çeken Dalgıç, şöyle devam etti:
“Haksızlıklara, iftiralara maruz kaldık. Tüm bunlara rağmen kirli siyasete meydan vermemek, barış içinde demokrasi şölenini yaşamak için sesimizi yükseltmedik. Biz kavga etmeyiz, mücadele ederiz. Yatağa aç giren çocuklar, maaşıyla geçinemeyen emekliler, ürünü heba olan çiftçiler, balıkçılar, yoksullar, güvencesizler için mücadele eder çözüm üretiriz. Kişisel hiçbir beklentimiz yok, hırsımız yok. Çok şükür kariyer derdimiz yok, diplomalarımız cebimizde. Bizim tek derdimiz Mudanya’ya hizmet etmek. Ailemi kurduğum, çocuklarımın doğup büyüdüğü, en güzel yıllarımı yaşadığım, hayaller kurduğum Mudanya’ya vefa borcumu ödemek. İşimiz gücümüz Mudanya. Buna omuz vermek, Mudanya’yı dönüştürmemize, geleceğe taşımamıza destek olmak isteyen herkese kapımız açık.”
Ortaya koyacakları vizyon ve iradeyle Mudanya’nın önünü açacaklarını kaydeden Dalgıç, “Belediye başkanlığı bir meslek değildir. Doğru örneği ortaya koyduğunuzda, sizden sonrakiler devam ettirir. Biz bunu yapacağız, koltuğa yapışmayacağız” dedi. “Mudanya’ya sözümüz var” diye yola çıktıklarını anımsatan Dalgıç, şunları söyledi:
“İlk sözümüz, ebedi sözümüz Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e. Mustafa Kemal’in çizdiği çağdaş uygarlık yolundan başka bir yolumuz yok.  Cumhuriyetimizin kuruluşunda imzamız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e sözümüz var. Mütarekenin ev sahibi Mudanya sonsuza kadar cumhuriyetimizin aydınlık yüzü olmaya devam edecek. Cumhuriyet’in değerlerini ve Mustafa Kemal’in ilkelerini tüm Türkiye’ye en güçlü şekilde yeniden, yeniden, yeniden anlatacağız” dedi.
Deniz Dalgıç, önceliklerinin can güvenliği olacağının altını çizerek, Mudanya’yı depreme ve her türlü afete karşı dirençli ve güvenli hale getireceklerini söyledi. Bu konuda bütün adımları bilimin ışığında atacaklarını belirten Dalgıç, süreci Mudanyalılarla barış içinde çözeceklerini sözlerine ekledi.
Yaşlıların geçim derdi olmadan, huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşayacağı Mudanya için tüm güçleriyle çalışacaklarını kaydeden Deniz Dalgıç, emeklievi ve öğretmenevi yapacaklarının müjdesini de verdi.
İktidarın politikaları nedeniyle tarımda üreticilerin zorluklar yaşadığına dikkat çeken Deniz Dalgıç, tarım ürünlerine katma değer sağlayacak politikalarla, çiftçilerin doğdukları yerde doymalarını sağlayacaklarını ifade etti. Sosyal belediyecilik için tüm Mudanya’ya sözü olduğunu dile getiren Dalgıç, şöyle konuştu:
“Gençler, çocuklar, kadınlar, yaşlılar, engelliler, yoksullar ve tüm dezavantajlı grupların güvenli, rahat ve eşit bir şekilde konforlu yaşaması için gerekli tüm önlemleri alacağız. Kadın ve genç girişimcileri destekleyeceğiz. Mudanya’nın güçlü, fedakar, çalışkan kadınlarının hayatlarını kolaylaştıracak önlemler alacağız. Kreşler açacağız. İhtiyacı olan her kesime yardımcı olacağız. Mobil ‘askıda’ uygulamalarını yaşama geçireceğiz. Hiçbir çocuğun aç kalmasına razı gelmeyeceğiz. Engelli bireylerin hayatını kolaylaştırarak, Mudanya’yı engelsiz bir kent haline dönüştüreceğiz. Modern ve kullanışlı pazar alanları inşa edeceğiz. Her çocuğun kolaylıkla ulaşacağı, evlerine yakın modern parklar ve trafiğe kapalı oyun sokakları yapacağız.”
Kentte trafik soruna yönelik çözüm önerilerini de açıklayan Dalgıç, “Trafik sorununu Mustafa Bozbey başkanım ile çözeceğiz. Söz verdi, metrobüs ve tramvayı Mudanya’ya getirecek. Biz de kent merkezine araç girişini azaltacak projelerimizi hayata geçireceğiz. Altıntaş’ı Ayazma ile bağlayacak çevre bağlantı yolu yapacağız. Yaya ve bisiklet ulaşım planını bir an önce hayata geçireceğiz. Yeni otopark alanları açacağız.” dedi.
Dalgıç konuşmasında, gençlerin doğup büyüdükleri yerlerde iş bulamadığını ve liyakate olan inançlarını kaybettiklerini vurguladı. "Gençlerimiz, ellerinde diplomalarıyla geleceğe endişeyle bakıyor" diyen Dalgıç, "Tüm imkanlarımızı ve gücümüzü onlar için seferber edeceğiz. Geleceğe giden güzel yolları biz açacağız" dedi. Dalgıç, "Bu yüzden geleceğiniz hakkındaki sözü kendiniz söyleyin. Yarın sandığa gidip, oyunuzu kullanın" diye ekledi.
Hiçbir çocuğun okula aç gitmeyeceğini de dile getiren Dalgıç, açacakları kurslarla çocukların gelişimlerini destekleyeceklerini de ifade etti.
Deniz Dalgıç, Mudanya'nın hak ettiği kalkınma ve refahın yolunun turizmden geçtiğini vurguladı. Dalgıç, Mudanya'yı turizmde parlayan bir yıldız haline getirme kararlılığını dile getirerek, "Tarihimiz, kültürümüz, denizimiz, toprağımız, yemeklerimiz, geleneklerimiz ve insanımız ile Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden biri olacağız. Mudanya 365 gün turistlerin akın ettiği bir cazibe merkezi olacak" dedi.
Mudanya'nın gastronomi potansiyeline de dikkat çeken Dalgıç, bölgenin zeytinyağı, kara inciri, üzümü, otları ve Marmara'nın en güzel balıklarıyla eşsiz lezzetler sunduğunu belirtti. Gastronomi turizmiyle bu lezzetlerin yerli üreticilere yüksek kazanç getirmesini sağlayacaklarını dile getiren Dalgıç, "Misafirlerimizin tadı damağında kalacak, tekrar tekrar gelmek isteyecekler. Üreticilerimiz de hak ettikleri gelire kavuşacak ve refahları artacak" diye konuştu.
Dalgıç, Tirilye'yi UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne aldırmak için de gerekli girişimleri yapacaklarını sözlerine ekledi.
Dalgıç konuşmasında, Mudanya'nın maviye ve yeşile sahip çıkacağına, çevreyi korumak için bilimin ve hemşerilerinin ihtiyaçlarını dikkate alacağına vurgu yaptı. Dalgıç, Mudanya'yı açık hava müzesine dönüştürme ve Türkiye'nin dört bir yanından ziyaretçi çekecek bir kültür sanat kenti yapma hedefini de dile getirdi.
Sanatçılara daha modern ve konforlu çalışma alanları, gençlere spor ve eğlence tesisleri vadeden Dalgıç, böylece annesine verdiği sözü de yerine getireceğini söyledi.
Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik koşullarına mahkum edildiğine dikkat çeken Dalgıç, zamlara, hayat pahalılığına ve yoksulluğa yanıtın sandıkta verileceğini söyledi.
Cumhuriyetin ikinci yüzyılının ilk seçiminde Mudanya'da gençlerle, kadınlarla ve Atatürkçülerle kazanacağını vurgulayan Dalgıç, sandığa gitme çağrısında bulunarak, “Ülkesini, Cumhuriyet’i, Atatürk’ü seven yarın sandığa koşsun. Oylarımızla ülkemize, geleceğimize sahip çıkalım” dedi.
Mudanya'nın çok güzel olduğunu ve hak ettiği değere kavuşması için elbirliğiyle çalışacaklarını söyleyen Dalgıç, "Atadan babadan öğrendiğim, en iyi bildiğim şey: Çok ama çok çalışmak! Çok çalışacağız ve Mudanya'yı parmakla gösterecekler" diye konuştu.
Dalgıç, Mudanya'da sorunları bildiklerini ve çözümlerinin hazır olduğunu vurguladı. "Projelerimizi hayata geçirdikçe sorunlar bir bir ortadan kalkacak. Huzur ve refaha kavuşacağız" dedi.
Mitinge katılanlara teşekkür eden Dalgıç, "Bugün bir kez daha, gözlerinizdeki o umut ışığını gördüm. Yüreklerinizdeki coşkuyu gördüm. Geleceğe dair inancımız daha da güçlendi. 1 Nisan sabahına bu güzel ruhla uyanacağız. Yepyeni bir başlangıç için kolları sıvayıp işe koyulacağız. Kaybedecek bir dakikamız yok" şeklinde konuştu.
Dalgıç, konuşmasını "Bugün arife, yarın bayram… Güzel günler göreceğiz" sözleriyle tamamladı.
EHA - Yılmaz Efe - Bursa