İktidarın kararlarını mümkün olan en yüksek mutabakat ile alması gerektiğini ifade eden Mustafa Destici, "Normalleşme sağlanana kadar İdlib'de olmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu. 

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında, İdlib'de rejim unsurlarının hava saldırısı sonucu şehit düşen askerlere Allah'tan rahmet, yaralılara şifa diledi.

Bugünün, siyasi tartışmaların yapılacağı gün olmadığını belirten BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Hükümeti suçlayanların, dünya kamuoyu nezdinde Türkiye'yi suçluyor durumuna düştüklerini görmeleri gerekir. İktidara yöneltilecek eleştiriler, suçlamalara dönüştüğü takdirde, uluslararası alanda Türkiye'yi suçlayanlar için dayanak oluşturacaktır." diye konuştu.

 BBP Genel Başkanı Destici, şöyle devam etti:

"Hiç kimse, TBMM'nin tek üyesi bile içeriden ve dışarıdan gelen 'Suriye'de ne işiniz var?' cahilliğine ve gafletine prim vermemelidir. Sınırın ötesine atılan bombalar, füzeler şehir merkezlerimize düşerken yaşananlara elbette seyirci kalamazdık. Bölgedeki varlık sebebini açıklamak zorunda olan Türkiye değildir. Bir taraftan bize 'Neden Suriye'desiniz?' diye sorup, bir yandan Türkiye ile dost ve müttefik olduğunu iddia edenler, Suriye'de var olma sebeplerini asıl açıklaması gerekenlerdir." 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 5 Mart'ta yapacağı Rusya ziyaretine de işaret eden Mustafa Destici, "Rusya ile yüzyıllara dayanan ilişkilerimizi göz önüne alarak, geçmişten ders alarak, tarihi bilerek Rusya ile masaya oturmalı, bundan sonra Rusya ile ilişkilerimizi buna göre kurmalıyız." dedi. 

Türkiye'nin 9 yıldır taşıdığı yükü bir gün bile paylaşmaya tahammül edilemediğini dile getiren Destici, kapıların açılmasının zorunlu ve gecikmiş bir karar olduğunu belirterek, asla bu karardan ne olursa olsun geri adım atılmaması gerektiğini vurguladı. Destici, “ "Kapıları açtık, Yunanistan'ın tavrı ortada. 2 mülteciyi öldürdüler. Onlarcasını yaraladılar. Nerede Mülteciler Yüksek Komiserliği? Birleşmiş Milletler nerede? Niye Yunanistan'ın bu insanlık dışı uygulamalarına müdahale etmiyor, uyarmıyor ve yaptırımları hatırlatmıyor?" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye'nin İdlib konusunda net olduğunu vurgulayan Destici, "İdlib'deki kazanımlarımızı kaybedersek, sadece içerideki stratejik bir bölgeyi kaybetmekten öte bir risk ortaya çıkar ki o da Hatay ilimizdir. Hatay'ın güvenliği, İdlib'den başlamaktadır." ifadelerini kullandı.