Disney Plus, Türkiye'de bir yıl önce hizmet vermeye başlayan platformda bulunan Türk yapımı dizileri ve filmleri ani bir kararla kaldırdı. Bu durum, ünlü komedyen Şahan Gökbakar'ın da yer aldığı "Recep İvedik 7" adlı film dahil olmak üzere orijinal Türk yapımlarının platformdan çıkarılmasına tepki göstermesine neden oldu. Gökbakar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kendimi mahcup hissediyorum. Hepinizden özür diliyorum." ifadelerini kullandı.

2019 yılının sonunda yayın hayatına başlayan ve tam bir yıl önce Türkiye'de hizmet vermeye başlayan Disney Plus, beklenmedik bir şekilde tüm orijinal Türk yapımlarını platformdan kaldırdı. Halen çekimleri devam eden ve yayınlanması planlanan içeriklerin akıbeti ise belirsizliğini koruyor. Şahan Gökbakar'ın popüler karakteri Recep İvedik'in de yayından kaldırılması, ünlü komedyeni de sinirlendirdi.

Şahan Gökbakar, takipçilerine yönelik özür dileme gereği duyduğunu belirterek, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: Disney Başkanı Bob Iger'ın aldığı kararla strateji değişikliği yapıldı ve birçok ülkede yerel içerikler platformdan çıkarıldı. "Atmışlar" diyorum çünkü bu kararı biz de bir hafta önce öğrendik. Bob Iger'ın aldığı bu karara Disney Plus Türkiye yönetiminin de üzüldüğünü yakından biliyorum. Milyonlarca izleyicimizin, sadece bu platformda bulunduğumuz için Disney Plus'a üye olduğunun farkındayım. Kendimi mahcup hissediyorum ve hepinizden özür diliyorum. Disney Plus'ın bu kararını, seyircilere herhangi bir açıklama yapmadan keyfi bir şekilde alması ve üyelerini önemsememesini yanlış buluyorum. Beş yıl boyunca sadece Disney'de yer almak ve izleyicilerimden uzak kalmak benim için kabul edilebilir değil. Disney gibi bir platformda dünya rekoru kırmış olmanın ve bu gururu yaşamanın mutluluğunu yaşıyorum. Hepsinize çok teşekkür ediyorum ve emin olun yakın bir zamanda tekrar bir arada olacağız. Seyircilere saygılarımla.

EHA - Resul Özdil