Uluslararası medya kuruluşu SPI International bünyesinde HD kalitesiyle izleme deneyimi sunan belgesel kanalı DocuBox HD, ilginç yapımlarıyla muhteşem keşiflerin kapısını açıyor.

DocuBox HD Ekim ayını da muhteşem keşifler ve kaliteli yapımlarla renklendiriyor. DocuBox HD ekranlarında bizleri dünyamızın farklı noktalarına götüren gezilerin rotaları, Casablanca'dan Brezilya'nın yeşil alanlarına, üzüm bağlarından şifalı bitkilere uzanıyor.

 Göbeçeler Diyarı: Amerika (Nomad's Land: Usa) – 13 Ekim Salı, Saat 12:00

Salı günü öğle saatinde, Birleşik Devletleri doğudan batıya kat edeceğiz. Popüler kültürde önemli bir yere sahip Route 66 yerine, yüzyıllar önce "Batıya giden" göçebelerinden izinden giden kaşif Cristophe'un Rocky dağlarından ve uçsuz bucaksız ovalardan geçen yolculuğuna eşlik edeceğiz.

 Terrua - Casablanca Üzüm Bağları (Terrua - Casablanca Vineyard) – 14 Ekim Çarşamba, Saat 11:30

Çarşamba sabahı, kendi adını verdiği Hollywood klasiğinin yanı sıra, birçok filme ev sahipliği yapan Casablanca'nın İslam, Fransız, İspanyol ve Afrika kültürlerinin sentezi topraklarında kurulu üzüm bağlarını gezeceğiz.

 Görevimiz Keşif: Megalopolis (Mission Exploration: Megalopolis) – 15 Ekim Perşembe, Saat 19:00

Perşembe akşamüstü, keşiflerini ve maceralarını bizlerle paylaşan, her biri farklı uzmanlık alanına sahip genç Fransız kaşiflerle gezimize, kaldığımız yerden devam edeceğiz.

 20 Doğa Harikası (Twenty Masterpieces of Nature) – 16 Ekim Cuma, Saat 12:00

Cuma öğle saatinde, insanoğlunun doğa olmadan var olamayacağını bilen ve dünyanın kaynaklarını sömürmektense onları korumak için dünyanın dört bir yanında uğraşan insanların öyküsünü izleyeceğiz. Dünyanın 20 Harikası belgeseli, bizleri daha önce pek çok insanın adım bile atmadığı doğa harikası yerlere götürmeye, buralarda gerçekleştirilen turların sahne arkasına çekmeye devam edecek. Bu gizli hazinelerin ve doğal kaynakların büyüleyici görüntülerini görmekle kalmayacak, insanın dünyayla uyum içinde yaşayabileceğini gösteren bir umut yolculuğuna da çıkacağız.

 İbn - i Sina - Doğu'dan Bir Işık (Avicenna - The Light from East) – 17 Ekim Cumartesi, Saat 23:00

Cumartesi gecesi ekranlara gelecek belgesel anlatımlı filmde, "hayatın genişliği, uzunluğundan daha önemlidir" diyen İslam dünyasının tıp alimi Ebu Ali İbn-i Sina'nın hayatını, parlak zekasını ve doğudan batıya yaydığı ışığın öyküsünü izleyeceğiz.

 Brezilya'nın Yeşil Madenleri (Treasures of the Lost Pharaohs) – 19 Ekim Pazartesi, Saat 22:30

Pazartesi gecesi DocuBox HD ekranlarında, daha önce Kamboçya ve Vietnam arasındaki 250 km'lik Ho Chi Minh hattını yürüyerek aşan François Picard ve Cécile Clocheret ile birlikte, Brezilya'ya bir bisiklet gezisine çıkacağız. Rio favelalarındaki kapalı soya tarlalarının iç kısımlarından başlayan 4500 km'lik yol boyunca, çevredeki yeşil alanları keşfedeceğiz.

 DocuBox HD yayınlarına, seçkin TV platformları TV+ Kanal 97, KabloTV Kanal 122, D-Smart Kanal 58 ve Vodafone TV üzerinden ulaşılabiliyor. DocuBox HD içeriklerine ayrıca, FilmBox Live websitesi ve uygulaması kullanılarak bilgisayar, tablet ve mobil telefon ekranlarından da ulaşılabiliyor.

E-Haber Ajansı (E-HA)