BURSA (EHA): Bursa'nın Osmangazi ilçesinde tarım arazilerindeki ürünler sulama olmaması nedeniyle tarlada kurudu.
Edinilen bilgilere göre, Bursa'nın Osmangazi ilçesinde tarım arazilerine su veren pompalar bilinmeyen bir nedenle yerlerinden söküldü. Araziler sulanamayınca çiftçiler mağdur duruma düştüler. Seslerini devlet makamlarına duyurmak istediklerinde Demokratik Sol Parti DSP Osmangazi İlçe başkanı Mehmet Seskır Basın mensuplarını da alarak arazilerin olduğu yere bizzat gittiler. Arazilere su sağlayan ana pompa bölgesine giderek sorunları yerinde tespit ettiler.
Demokratik Sol Parti DSP Osmangazi İlçe başkanı Mehmet Seskır; "Bir an önce pompaların yerine takılarak çiftçilerin mağduriyetlerininin giderilmesi gerekir. Ayrıca tarlalarda susuzluktan kuruyan mahsullere yazık olmuştur. Sorumlular hesap vermeli" dedi.
Ayrıca Seskır; "Osmangazi'ye bağlı 26 Ova Köyü var. Köylerin Sulama Kooperatifleri'nden gelen şikayetleri dikkate alarak yetkili birimlerle görüştük. Ovalarda daha önce DSİ tarafından tarlaların sulanması için açılan kuyularda su dibe çekildiği için yeterli miktarda su yok! DSİ'de birçok yetkisini Büyükşehir Yasası nedeniyle BUSKİ'ye devretmiş. BUSKİ'ye biz bu şikayetleri aktardığımızda adres olarak da DSİ'yi gösteriyor. DSİ'ye gittiğinde vatandaş onlarda çözüm adresi olarak BUSKİ'yi işaret ediyor. Bursa Ovası 39.218 hektarlık alanı ile tarım ihracatının tek başına yüzde 11,3'lük kısmını karşılıyor"şeklinde açıklama yaptı.
Haberi yerinde takip eden Bursa Bölge Temsilcisi Yılmaz Efe de basın yayın ve medyanın dördüncü kuvvet olduğunu, mağdurun yanında yer alarak sorunların çözülmesine doğrudan katkıda bulunduğunu belirtti.
EHA - Yılmaz Efe