Ülkemizin yürütmüş olduğu koronavirüs mücadelesinin tüm dünyaya örnek olduğunu dile getiren Durmuşoğlu mesajında şunları kaydetti: “AK Parti hükümeti olarak başarıyla yürüttüğümüz koronavirüs’le mücadele sürecini tüm dünyaya örnek olarak, etkin tedavi yöntemleri, zamanında müdahale, başarılı izolasyon, tüm kurumlarımızın eş güdüm içerisinde çalışması ve en önemlisi de güçlü sağlık alt yapımızla geride bıraktık.

Akılcı politikalar ve kurallara riayet etmede son derece hassas davranan aziz milletimiz ve fedakârca çalışan sağlık personelimiz sayesinde yürüttüğümüz başarılı mücadelenin olumlu sonuçlarına tanıklık ettik.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliği ve gelecek vizyonuyla 18 yıl önce başlatılan sağlıkta dönüşüm hamlesi ve sağlık alt yapısında gerçekleştirilen yatırımlar sayesinde, zamanında hasta adam olarak görülen ülkemizi, bölgesinde hasta tedavi eden Türkiyesine kavuşturduk. Bundan sonra da ülkemize yeni hastaneler kazandırarak dünya çapındaki başarı hikayemize durmadan devam edeceğiz.

Salgınının ülke ekonomimize olan etkilerini azaltmak için de;

İşsizlik başta olmak üzere her türlü olumsuzluğun önüne geçmek, iş gücü piyasasını ayakta tutmak için Ekonomik İstikrar Kalkanı derhal devreye alındı.
 
Bu kapsamda;6 ay ödemesiz 36 ay vadeli 25bin TL limitli İşletme Finansman Desteği hiçbir ayrım olmaksızın tüm esnafımızın istifadesine sunuldu.
 
Beyanname ve Vergi ödeme süreleri uzatıldı.
 
Tüm sektör ve firmalar için Hazine destekli KGF kefaletiyle “İş’e Devam Kredi Desteği” başlatıldı.
 
Firmalara maliyet ve istihdam desteği sağlamak için “Kısa Çalışma Desteği” uygulandı.
 
KOBİ’lere sunulan “Devlet Destekli Alacak Sigortası" ndan yararlanma kapsamı genişletildi.
 
Aylık 5 bin TL’nin altında geliri olan tüm vatandaşlarımız için 6 ay ödemesiz 36 ay vadeyle 10bin TL’ye kadar Temel İhtiyaç Desteği devreye alındı.
 
Devletimiz tüm imkanlarını seferber ederek; işçimizin, işverenimizin, esnafımızın yanında yer aldı.
 
Çalışanlarımız korundu, firmalarımız, dar gelirli vatandaşlarımız desteklendigini aileden Durmuşoğlu konuşmasına şu şekilde devam etti,

“Ülkemiz 2020 yılının ilk çeyreğinde milli gelirimizde yıllık bazda yüzde 4,5 artışla Avrupa birliği, OECD ve G20 ülkeleri arasında en fazla büyüme kaydederek tarihi bir başarıya imza atmıştır.

Bu veriler ekonomimizdeki güçlü toparlamanın devam ettiğini ve salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden yapılanma sürecinde küresel sistemde ülkemizin çok iyi bir yere geleceğinin işaretidir.

Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ülkemizi sanayide, teknolojide, ticarette, tarımda, enerjide, ulaşımda, sağlıkta, eğitimde, sporda, savunma sanayinde ve hayatın her alanında parlayan bir yıldız yapmaya kararlıyız.

Seçim bölgem Osmaniye de son verilere göre Adana, Hatay ve Kahramanmaraş illeri arasında sanayiye dayalı elektrik tüketiminde bölgede öncü olarak, ülke ekonomisine katkısını her geçen gün artırmaktadır.

Kim ne derse desin, hangi kirli kumpasları kurarsa kursun, rabbimin izni ve aziz milletimizin desteğiyle büyüyüp, güçlenerek yolumuza emin adımlarla devam edeceğiz.” dedi.

EHA