İl Müdürü Öznavruz kentte vaka ve ölümlerin artmasıyla endişeye düşen çok sayıda vatandaş korana virüs şüphesiyle test yaptırmak için başvuru yaptığını kaydetti.

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yayın Organı Gündem 80'in yanı sıra Radyo 80 ile Kanal 80'in facebook hesaplarından canlı ortak yayınına katılan Osmaniye İl Sağlık müdürü Dr. Hasan Öznavruz yaptığı açıklamada Osmaniye merkezde Nüfusun %58’sini koronavirüs testi yaptırdıklarını belirterek. Sırayla Kadirli %18.5, Düziçi’nde %9.5’ine test yapıldığını aktardı.

Osmaniye İl Sağlık müdürü Dr. Hasan Öznavruz yaptığı açıklamada Osmaniye merkezde Nüfusun %58’sini koronavirüs testi yaptırdıklarını belirterek. Sırayla Kadirli %18.5, Düziçi’nde %9.5’ine test yapıldığını aktardı.

Öznavruz, Geçtiğimiz günlerde Osmaniye ili olarak risk grubuna girdiklerini, yapılan tedbirler sonrası risk grubunun altına indiklerini aktarırken.

Osmaniye ilinde Covid19 vakasının en çok yaşandığı mahallelerin Raufbey mahallesi, Eyup sultan mahallesi, Mimar sinan mahallesi, Fakülte çevresi ve Mehmet Akif Ersoy mahallesi olduğunu aktardı.

Tedbirlerle beraber çok daha iyi noktalara geleceğini söyleyen Öznavruz “ aşıyı ilk yaptıracaklarından biri olacağını, 15 yıl önce çocuk ölümleri %40 civarındayken kızamık vb. Aşılar sayesinde  %13’lere gerilediğini, Aşının risk gruplarından başlayarak tüm vatandaşlarımızı aşılayarak covid-19’dan kurtulacağını düşünüyorum” dedi.  

E Haber Ajansı (EHA)